UPDATE 19.00 Romania a castigat in fata Spaniei, dupa ce echipa de dublu s-a impus in trei seturi. Romania se califica in playoff.

Irina BeguFoto: Agerpres

***

UPDATE 15.40: Irina Begu o invinge pe Silvia Soler-Espinosa, scor 6-2 6-4, si Romania egaleaza Spania. Disputa se va decide la meciul de dublu, unde Begu face pereche cu Monica Niculescu.

Begu si Niculescu vor juca impotriva perechii Garbine Muguruza/ Anabel Medina-Garrigues.

Meciul va incepe in jurul orei 16.15.

***

Simona Halep a pierdut meciul de duminica din Fed Cup in fata lui Garbine Muguruza, intr-un meci dramatic, scor 4-6 3-6, astfel ca Spania conduce in acest moment Romania cu 2-1.

Meciul a durat o ora si 31 de minute.

La Galati urmeaza meciul dintre Irina Begu, care a fost invinsa sambata de Muguruza, si Silvia Soler-Espinoza, care a pierdut sambata la Halep.

***

Echipa Romaniei: Simona Halep (3 WTA), Irina Camelia-Begu (42 WTA), Monica Niculescu (49 WTA), Alexandra Dulgheru (87 WTA). Capitan nejucator este Alina Cercel Tecsor.

Absenta: Sorana Carstea.

Echipa Spaniei: Garbine Muguruza (24 WTA), Silvia Soler-Espinosa (69 WTA), Lara Arruabarena (91 WTA), Anabel Medina Garrigues (446 WTA). Capitan nejucator este Conchita Martinez

Absenta: Carla Suarez Navarro.

Castigatoarea intalnirii dintre Romania si Spania va juca in play-off-ul pentru Grupa Mondiala, in compania unei invinse din primul tur al Grupei Mondiale. Invinsa intalnirii de la Galati va juca in play-off-ul pentru Grupa Mondiala II, in compania unei echipe din Grupa I.

Simona Halep spunea, miercuri, ca vrea sa castige meciurile pe care le va disputa in cadrul intalnirii cu Spania, din Fed Cup si ca spera ca presedintele Klaus Iohannis sa vina la Galati si sa cante imnul alaturi de jucatoarele din echipa Romaniei.

Speram sa castigam noi, pentru ca suntem la noi acasa si e frumos sa jucam asa. In echipa e diferit de jucat, eu in primul rand voi juca pentru toti oamenii care vin la meciuri. O sa fac tot ce pot sa castig meciurile mele si sa ma adaptez cum trebuie la eveniment. Spania e o echipa cu jucatoare cu experienta, dar noi vrem sa ne impunem."