​Dacă fetele noastre joacă tenisul cu care ne-au obişnuit în ultima perioadă, atunci trebuie să câştigăm această întâlnire. Dacă ne luăm după clasament, Simona şi Irina ar trebui s-o bată pe Soler-Espinoza, iar Muguruza s-o bată pe Irina şi să piardă la Simona, nici nu s-ar ajunge la dublu.

Echipa de Fed Cup a Romaniei Foto: treizecizero.ro

Dar. Facem previewuri ca să ghicim scorul meciurilor? Nu prea cred. Facem ca să ne uităm la stilurile de joc, la match-up-uri cu alte cuvinte, la forma şi istoricul jucătoarelor, la circumstanţele din jurul meciurilor (suprafaţă, public, miză), la importanţa acestei întâlniri în imaginea de ansamblu. Adică la cele un milion de chestii care pot influenţa „nivelul obişnuit de joc”. La întunericul dintre noi şi ţinta de darts.

Tragerea la sorţi, ordinea meciurilor, ne este iar favorabilă: Irina va juca a doua, şi dacă Simona (toţi în cor) îşi joacă jocul ei obişnuit, Irina ar trebui să intre pe teren la 1-0 pentru România. Chiar dacă Muguruza joacă tenisul vieţii ei şi le bate şi pe Irina şi pe Simona, Irina ar avea avantajul asupra lui Soler (teoretic) şi dublul, unde avem o echipă redutabilă, ar decide scorul. Cred că necunoscutele cele mari sunt forma lui Garbine, pentru că dacă Garbine le bate pe amândouă, Irina va fi pusă în situaţia de a salva echipa, şi asta e cam…stresant, şi apoi, constanţa Irinei, pentru că e nevoie să câştige cel puţin la Soler-Espinoza ca să nu ne roadem unghiile până după dublu.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro