Serena si Venus Williams au anuntat ca vor participa la editia de anul acesta a turneului de la Indian Wells, dupa o pauza de 14 ani. In 2001, cele doua surori au fost huiduite, iar de atunci au boicotat competitia.

HotNews.roFoto: Hotnews

In 2001, cele doua sportive au fost huiduite, iar Serena si Venus au considerat gestul drept unul rasist.

Ce s-a intamplat de fapt

Inaintea finalei din 2001 (castigata de sora mai mica in trei seturi in fata lui Kim Clijsters), Serena a fost huiduita de publicul prezent in arena. In semifinale, Venus a anuntat ca nu joaca impotriva Serenei din cauza unei accidentari. Spectatorii s-au razbunat pe aceasta decizie prin fluieraturi. De atunci, cele doua sportive nu s-au mai prezentat la turneul de la Indian Wells.

Cum a justificat Serena revenirea

"Sunt norocoasa ca ma aflu intr-un moment al carierei cand nu mai am nimic de dovedit. Am ramas la fel de pretentioasa cu mine, dar acum iau lucrurile mai usor. Joc pentru dragostea fata de acest sport. Iar daca ai dragoste in minte si o noua intelegere a adevaratelor implicatii ale uitarii, acum sunt pregatita sa revin la Indian Wells, in 2015" - Serena Williams.

In varsta de 33 de ani, Serena Williams a castigat ultima editie de la Australian Open, ajungand la 19 turnee de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei.