​Ekaterina Makarova a avut nevoie de doar o ora si noua minute pentru a o invinge pe Simona Halep (6-4, 6-0) si pentru a se califica in semifinalele de la Australian Open.

Halep, invinsa de MakarovaFoto: Captura YouTube

Motivele infrangerii:

  • Ekaterina Makarova nu a lasat-o pe Simona sa isi faca jocul de regularitate, rusoaica adoptand o strategie ofensiva. Halep a gresit foarte mult (si cu forehandul si cu backhandul), a facut multe duble greseli si a fost neinspirata atunci cand avea mai multa nevoie.
  • Simona nu a fost capabila sa schimbe din mers tactica, desi vedea ca nu are nicio sansa in fata Makarovei. Nu a insistat pe backhandul adversarei (lovitura cu care a gresit mai mult) si nu a incercat sa prelungeasca schimburile (desi a castigat multe puncte cand schimburile se prelungeau).
  • Halep nu s-a putut relaxa in niciun moment, a avut mana incordata, in timp ce Marakova a fost calma si a asteptat fiecare moment favorabil pentru a lovi decisiv. Ekaterina a pregatit perfect din punct de vedere tactic meciul cu Simona, spre deosebire de Halep care a parut mereu surprinsa de adversara.

Pentru parcursul de la Australlian Open, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 241.000 de euro si 430 de puncte in clasamentul WTA.

Rezumatul partidei Simonei Halep cu Ekaterina Makarova:

* Imagini Eurosport