Simona Halep, favorita numarul 3, a invins-o in optimile de finala de la Australian Open pe belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, scor 6-4 6-2, si s-a calificat astfel in "sferturi", unde o va intalni pe Ekaterina Makarova, favorita numarul 10.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona a avut nevoie de aproximativ o ora si 20 de minute pentru a o invinge pe Wickmeyer. In ciuda tabelei de scor, Halep a avut parte de un meci dificil, in special in primul set. A reusit insa sa isi ridice jocul atunci cand a avut nevoie si sa joace bine si defensiv.

Simona si-a egalat astfel cea mai buna performanta de pana acum la Australian Open. Anul trecut, ea a fost invinsa in sferturi de Dominika Cibulkova.

Adversara sa din sferturi a invins-o pe Julie Goerges, scor 6-3 6-2

Desfasurarea LIVE TEXT a partidei:

Setul 2: 6-2

Simona serveste pentru califcarea in sferturi. Dubla greseala, a patra pentru Simona, urmata insa de un as. Contre-pied reusit de Simona si doua mingi meci. Wickmeyer trimite returul afara si Simona castiga!

Halep domina in acest moment meciul, are trei sanse de break. O rateaza pe prima cu un forehand putin afara. Wickmeyer reuseste iar o dreapta in cros salvatoare, inca o sansa de 5-2 pentru Simona. Halep trimite insa in fileu si rateaza si a treia minge de break.

Simona reuseste un rever in lung de linie din alergare absolut superb, probabil mingea meciului. Inca o sansa de break.

Halep face breakul, 5-2

Simona isi ridica nivelul jocului si isi face serviciul la 0. 4-2

Calitate inalta a meciului acum. Wickmeyer pare extrem de motivata si Simona este pusa in situatia de a se apara. Simona joaca bine si defensiv si reuseste din nou break-ul, dupa ce Wickmeyer face o greseala nefortata. 3-2

Belgianca e agresiva si are doua mingi de rebreak. Simona trimite in fileu si Wickmeyer egaleaza. 2-2

Din nou dreapta in cros a belgiencei face spectacol. Simona are o sansa de break, pe care o fructifica dupa o greseala nefortata a lui Wickmeyer. 2-1

Foarte bun jocul pe rever al Simonei, dar belgianca ramane foarte periculoasa, reusind sa egaleze la 40 pe serviciul Simonei. Simona reuseste insa egalarea. 1-1

Wickmeyer incepe in forta si isi castiga serviciul. 0-1

Setul 1: 6-4

Simona serveste pentru set. Doi asi la rand si trei sanse de set. Game alb Simona si castiga prima mansa! 6-4

Momente mai proaste pentru Simona care da semne de nervozitate, pe fondul unui joc foarte bun al belgiencei. Halep are insa minge de set, pe care Wickmeyer o anuleaza.

Inca o sansa pentru Simona, Wickmeyer insa serveste foarte bine si castiga trei puncte la rand. 5-4

Halep face a doua dubla greseala. Belgianca devine din ce in ce mai amenintatoare. Simona revine insa in game si castiga cu un super serviciu la limita, 5-3.

Belgianca isi castiga serviciul si se apropie la 4-3.

Wickmeyer reuseste break-ul pe serviciul Simonei dupa un joc foarte agresiv. 4-2

Simona revine de la 40-0 pentru Wickmeyer pe serviciul acesteia cu un joc foarte consistent si are sansa de break. Belgianca anuleaza de doua ori sansa de break.

Dubla greseala Wickmeyer si Halep face dublu break. 4-1

Game alb pentru Simona pe propriul serviciu si se distanteaza. 3-1

Wickmeyer joaca foarte agresiv, este foarte puternica pe forehand. Halep are din nou sansa de break, pe care o fructifica si preia conducerea in set. 2-1

Simona isi face serviciul si egaleaza situatia; 1-1

Meciul incepe cu belgianca la serviciu. Simona are o prima sansa de break insa o rateaza, trimitand cu reverul in fileu. Wickmeyer isi face serviciul, primul game a durat cinci minute.