Mats Wilander a laudat evolutia Simonei Halep in meciul castigat, miercuri, in fata sportivei australiene Jarmila Gajdosova, fiind de parere ca numarul trei mondial arata un real progres in joc, iar Serena Williams si Maria Sharapova trebuie sa evolueze la cel mai inalt nivel ca sa o poata invinge.

Simona Halep, la MelbourneFoto: ausopen.com

In cadrul emisiunii Game, Set & Mats pe care o realizeaza la Eurosport, fostul tenismen a remarcat siguranta si silul agresiv de joc ale Simonei Halep, serviciul si lovitura de dreapta imbunatatite fata de anul trecut, precum si miscarea foarte buna in teren a sportivei din Constanta, sustine Mediafax.

"Dupa modul in care se deplaseaza in teren, dupa jocul solid etalat, Simona Halep mi-a amintit de Djokovic, pot spune ca este un Novak Djokovic feminin" - Mats Wilander.

"Serveste mult mai bine, desi nu este o jucatoare inalta, dar arunca bine mingea atat de sus incat poate lovi eficient. De asemenea, a crescut pe ambele parti. Daca pana acum, lovitura ei de rever, in special in lungul liniei, era una dintre marcile sale, la meciul despre care vorbim a folosit foarte bine si lovitura de dreapta. De fapt, fixeaza adversara cu reverul si poate acum sa finalizeze si cu dreapta" - Mats Wilander.

"Despre Simona nu se vorbeste ca despre o viitoare castigatoare aici, la Melbourne, pur si simplu pentru ca nu are niciun succes intr-un turneu de Grand Slam. Dar, din felul in care a jucat pana acum, de la meci la meci mai stapana pe mijloacele ei, are sansele ei, importante", a conchis Wilander, intr-o interventie la Eurosport.

Mats Wilander este fost lider mondial, suedezul castigand de-a lungul carierei sapte turnee de Grand Slam (trei la Australian Open, trei la Roland Garros si un US Open).