Simona Halep a sustinut prima conferinta de presa la Melbourne, acolo unde va debuta pe 19 ianuarie Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Zambitoare si relaxata, Simona a vorbit despre ce asteptari are de la prima competitie importanta din noul sezon. "Nu ma gandesc ca trebuie sa castig AO. Nu vreau sa pun presiun pe mine. Cu Victor Ionita ma inteleg foarte bine", a precizat Halep, favorita numarul trei a turneului care se va desfasura in complexul "Melbourne Park".

Simona HalepFoto: australianopen.com

* Conform organizatorilor, meciul Simona Halep vs Karin Knapp (51 WTA) se va disputa luni, 19 ianuarie, de la ora 02:00 (ora Romaniei) pe "Rod Laver Arena" (terenul central al competitiei).

Despre cum se simte in acest moment

"Acum ma simt foarte bine. M-am recuperat aproape 100%. Sunt pregatita pentru acest turneu. Acum ma misc mai bine pe teren decat inainte si muncesc din ce in ce mai mult. Inainte de startul sezonului am lucrat foarte mult - in mod special pentru a face serviciul mai bun si lovitura de dreapta (n.r. forehand-ul)" - Simona Halep.

Despre sezonul trecut si despre cum va fi in 2015

"Nu am fost surprinsa ca am avut rezultate bune sezonul trecut, pentru ca am inceput sa castig trofee inca din 2013. Acum am mai multa experienta si jocul meu este complet. Ma simt mai puternica si mai increzatoare in fortele mele" - Simona Halep.

Finala de la Roland Garros - marea surpriza din 2014

"Pot spune ca marea surpriza a fost finala de la Roland Garros, pentru ca nu reusisem pana atunci un parcurs important la un turneu de Gran Slam. In Franta insa, totul a mers perfect. Si in Singapore am jucat bine, dar nu pot spune ca am fost surprinsa, pentru ca pe finalul sezonului eram sprijnita de rezultatele bune" - Simona Halep.

Despre Australian Open 2015

"Nu ma gandesc ca trebuie sa castig Australian Open sau sa ajung macar in semifinale sau sferturi. Nu vreau sa pun presiune pe mine. O sa o iau incet, meci cu meci si de-abia astept sa incep turneul. Primul meci va fi cel mai dificil, asa e in general" - Simona Halep.

Despre schimbarea de antrenor

"Am ales alt antrenor pentru ca simteam nevoia sa schimb ceva. Acum ma inteleg foarte bine cu Victor Ionita. Il stiu de foarte mult timp si avem o relatie excelenta. Mereu ma asculta cand ii transmit ceva sau cand ii spun ce vreau sa facem in timpul antrenamentului" - Simona Halep.

Despre cine poate castiga Australian Open

"Cred ca oricine poate castiga din primele 20 de jucatoare ale lumii, turneul este deschis" - Simona Halep.

Despre limba engleza

"Am dorit sa iau niste lectii, dar nu am avut timp. Uneori iti doresti sa faci ceva, dar ai alte prioritati. Vorbesc mai mult in engleza cu echipa mea. Am inceput sa citesc o carte in engleza, iar unde nu stiu folosesc calculatorul sa imi traduca. Imbunatasc si eu cum pot engleza. Inteleg cate ceva din franceza si spaniola, dar nu ma descurc la vorbit" - Simona Halep, conform site-ului oficial al competitiei de la Antipozi.

Simona Halep, locul 3 WTA si a treia favorita, o va intalni pe sportiva italiana Karin Knapp, numarul 51 mondial, in primul tur la Australian Open, conform tragerii la sorti ce a avut loc la Melbourne. Halep si Knapp nu au mai fost adversare pana in prezent.

In varsta de 23 de ani, Halep este cap de serie numarul trei. Favorita doi este Maria Sharapova (Rusia), iar favorita unu este Serena Williams (SUA).

In 2014, Halep a ajuns pana in sferturile AO, fiind eliminata de Dominika Cibulkova (6-3, 6-0). Competitia a fost castigata de Na Li - sportiva care intre timp s-a retras din activitate din cauza accidentarilor.

Capii de serie de pe tabloul feminin:

1. Serena Williams (SUA)

2. Maria Sharapova (Rusia)

3. Simona Halep (Romania)

4. Petra Kvitova (Cehia)

5. Ana Ivanovic (Serbia)

6. Agnieszka Radwanska (Polonia)

7. Eugenie Bouchard (Canada)

8. Caroline Wozniacki (Danemarca)

9. Angelique Kerber (Germania)

10. Ekaterina Makarova (Rusia)

11. Dominika Cibulkova (Slovacia)

12. Flavia Pennetta (Italia)

13. Andrea Petkovic (Germania)

14. Sara Errani (Italia)

15. Jelena Jankovic (Serbia)

16. Lucie Safarova (Cehia)

17. Carla Suarez Navarro (Spania)

18. Venus Williams (SUA)

19. Alize Cornet (Franta)

20. Samantha Stosur (Australia)

21. Shuai Peng (China)

22. Karolina Pliskova (Cehia)

23. Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia)

24. Garbine Muguruza (Spania)

25. Barbora Zahlavova Strycova (Cehia)

26. Elina Svitolina (Ucraina)

27. Svetlana Kuznetova (Rusia)

28. Sabine Lisicki (Germania)

29. Casey Dellacqua (Australia)

30. Varvara Lepchenko (SUA)

31. Zarina Dias (Kazahstan)

32. Belinda Bencic (Elvetia).