Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si a treia favorita, o va intalni pe sportiva italiana Karin Knapp, numarul 51 mondial, in primul tur la Australian Open, conform tragerii la sorti ce a avut loc la Melbourne, informeaza site-ul oficial al competitiei, citat de Mediafax.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep si Knapp nu au mai fost adversare pana in prezent.

Irina-Camelia Begu, locul 39 WTA, va juca impotriva germancei Angelique Kerber, numarul 9 mondial si a noua favorita. Begu si Kerber au mai fost o data adversare, in turul doi la Indian Wells in 2013, cand s-a impus sportiva germana cu scorul de 6-3, 6-2.

Monica Niculescu (48 WTA) o va intalni pe sportiva australiana Samantha Stosur, locul 20 mondial si cap de serie numarul 20. Niculescu si Stosur s-au mai intalnit de patru ori (in 2009 la Stanford si Los Angeles, in 2012 la Doha si in 2013 tot la Doha), de fiecare data impunandu-se australianca.

Alexandra Dulgheru, locul 87 mondial, va juca tot cu o australianca, Jarmila Gajdosova (68 WTA), iar Sorana Cirstea, numarul 96 mondial, va intalni o jucatoare venita din calificari.

Dulgheru si Gajdosova nu au mai fost adversare.

Principala favorita a competitiei, americanca Serena Williams, o va intalni pe Alison van Uytvanck din Belgia, numarul 106 mondial, iar locul 2 WTA, jucatoarea rusa Maria Sarapova, va intalni o sportiva venita din calificari.