Marius Copil, locul 194 in clasamentul ATP, l-a invins, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe argentinianul Horacio Zeballos, locul 124 ATP, si a obtinut accesul in turul doi al calificarilor de la Australian Open.

Marius CopilFoto: AGERPRES

Meciul lui Copil cu Zeballos a durat o ora si 35 de minute. In urmatorul meci, Marius Copil il va intalni pe Philipp Petzschner, locul 418 ATP, fost numar 35 mondial in 2009.

Despre Australian Open

Australian Open va debuta pe 19 ianuarie, iar organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anuntat premii record, in valoare de 27,5 milioane de euro (40 de milioane de dolari australieni).

Astfel, invingatorii turneului (atat de pe tabloul masculin, cat si de pe cel feminin) vor incasa un cec in valoare de 2,13 milioane de euro. Ultimii care s-au impus au fost Stanislas Wawrinka (l-a invins pe Rafael Nadal) si Na Li (a trecut de Dominika Cibulkova).

In 2014, competitia a avut premii totale in valoare de 33 de milioane de dolari australieni.

La Australian Open, premiile s-au dublat in ultimele sapte editii, iar un sportiv care va pierde in runda inaugurala va incasa un cec de 23.700 de euro.

Australian Open se va disputa in perioada 19 ianuarie - 1 februarie 2015, la "Melbourne Park".