A ratat mai multe turnee importante din 2014 (printre care US Open si Turneul Campionilor) din cauza accidentarilor, dar isi doreste sa faca un adevarat tur de forta in 2015. Rafael Nadal va avea de parcurs aproximativ 115.000 de kilometri in anul care va incepe joi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima competitie pentru iberic va fi turneul demonstrativ de la Abu Dhabi (acolo unde va lua parte si Novak Djokovic, liderul mondial, se va disputa intre 1 si 3 ianuarie 2015). Apoi, Rafa va participa la Doha si la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2015. In primele doua competitii la care va lua parte in 2015, Rafael Nadal va avea de aparat 1450 de puncte (un titlu si o finala).

Conform AS.com, Nadal va avea de facut un total de aproximativ 115.000 de kilometri in 2015.

Eliminat pe 1 iulie de la Wimbledon de Nick Kyrgios, Nadal a avut de infruntat o accidentare la incheietura mainii drepte, iar apoi o operatie de apendicita. Lipsa de pe teren l-a facut sa piarda 6020 de puncte, iar de pe locul 1 a cazut pe locul 3 in clasamentul ATP.

Ultima partida oficiala disputata a fost la Basel, pe 24 octombrie, acolo unde Rafa a fost eliminat surprinzator de croatul Borna Coric. Dupa acest episod, Nadal a hotarat ca este momentul sa se opereze de apendicita, lucru care l-a facut sa rateze Turneul Campionilor, competitie unde se calificase.

"In acest moment, sunt pus la punct cu pregatirea fizica, dar dupa o perioada lunga in care nu m-am mai antrenat este logic ca acum sa fiu foarte atent cu revenirea in circuit. De aceea, nici n-am fortat sa mai joc in acest an.

Temerile si indoielile nu au trecut complet, dar sunt gata sa trec peste tot si sa incep in forta noul an. Sper ca turneele de la Abu Dhabi si de la Doha ma vor ajuta pentru a reveni la randamentul dorit, cel maxim. Imi doresc sa ma duc la Australian Open extrem de increzator", a declarat Rafael Nadal, citat de AS.com.