Simona Halep, numarul 3 in clasamentul WTA, a declarat, in cursul zilei de luni, la plecarea in China, unde in perioada 4-10 ianuarie va participa la turneul de la Shenzhen, ca s-a antrenat din greu si ca se simte pregatita.

Simona HalepFoto: Andrei Alex. Moise/ HotNews.ro

"M-am simtit bine acasa, am fost si la Constanta cateva zile cu familia, dar acum trebuie sa inchei vacanta si sa incep noul sezon. M-am pregatit din greu, m-am antrenat in fiecare zi. Ma simt pregatita, sunt gata sa incep turneele. Sper sa fie un an la fel ca 2014 sau chiar mai bun", a declarat jucatoarea pe Aeroportul Henri Coanda, conform Mediafax.

Desemnata cap de serie numarul unu la "Shenzhen Open", Halep spera sa se acomodeze cat mai repede in China. "In China nu este usor niciodata sa joci. Dar cred ca va fi un turneu bun, pentru ca sigur va fi o organizare foarte buna. Sper sa ma acomodez repede si sa joc bine. Suntem multe la turneu, iar asta e placut, pentru ca atunci cand sunt mai multi romani te simti ca acasa", a concluzionat Simona Halep.

La "Shenzhen Open", turneu dotat cu premii in valoare de 500.000 de dolari, vor participa cinci jucatoare din Romania: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Dulgheru si Sorana Carstea.

Ce program va avea la inceputul lui 2015

Inainte de a participa la Australian Open (primul turneu de Grand Slam al anului), Simona Halep va evolua la turneele WTA de la Shenzhen si Sydney. Numarul trei in ierarhia mondiala, Halep va fi cap de serie numarul unu la cele doua competitii.

Halep va fi favorita numarul unu la Shenzhen, iar apoi va participa la Sydney, acolo unde anul trecut a fost eliminata inca din primul tur de Madison Keys.

Competitia de la Shenzhen se va disputa in perioada 4-10 ianuarie 2014 (premii totale in valoare de 500.000 de dolari), in timp ce turneul de la Sydney va avea loc intre 11 si 16 ianuarie 2015 (premii de 731.000 de dolari).

Australian Open va incepe pe 19 ianuarie si se va incheia pe 31 ianuarie 2015.