Simona Halep a avut un an 2014 cu multe victorii frumoase, sportiva din Romania ocupand primul loc la "victoria surpriza a anului": succesul obtinut in fata Serenei Wiliams la Turneul Campioanelor, scor 6-0, 6-2. "A fost cea mai socanta victorie", noteaza site-ul puntodebreak.com analizand disputele din circuitul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

O victorie socanta

"A fost infrangerea care a surprins cel mai mult, pe toata lumea. Fara indoiala. Serena a suferit infrangerea cea mai dureroasa, trecand 16 ani de cand nu mai castigase doar doua game-uri intr-o disputa. Halep i-a permis americancei sa castige doar 9 puncte in primul set, unul care a durat doar 20 de minute. Romanca s-a impus pentru prima oara in fata numarului 1 mondial", se precizeaza pe puntodebreak.com, conform Digisport.

Meciul Simonei cu Serena a durat doar o ora si 5 minute, iar Halep a fost net superioara la toate capitolele.

Ce program va avea la inceputul lui 2015

Inainte de a participa la Australian Open (primul turneu de Grand Slam al anului), Simona Halep va evolua la turneele WTA de la Shenzhen si Sydney. Numarul trei in ierarhia mondiala, Halep va fi cap de serie numarul unu la cele doua competitii.

Halep va fi favorita numarul unu la Shenzhen, iar apoi va participa la Sydney, acolo unde anul trecut a fost eliminata inca din primul tur de Madison Keys.

Competitia de la Shenzhen se va disputa in perioada 4-10 ianuarie 2014 (premii totale in valoare de 500.000 de dolari), in timp ce turneul de la Sydney va avea loc intre 11 si 16 ianuarie 2015 (premii de 731.000 de dolari).

Australian Open va incepe pe 19 ianuarie si se va incheia pe 31 ianuarie 2015.