Simona Halep a avut un an 2014 cu multe rezultate bune, jucatoarea din Romania reusind sa ajunga pentru prima data intr-o finala de turneu de Grand Slam (Roland Garros). De asemenea, Simona s-a aflat si pe locul doi in clasamentul WTA. "Halep a impresionat prin tehnica perfecta de care dispune" - Tennisnow.com.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Dupa ce o vezi pe prima jucatoare a Romaniei, poti spune repede ca Simona Halep este o femeie din timpurile actuale. Exista o claritate in jocul ei de picioare, o masinarie care loveste consistent, are o inteligenta in selectia loviturilor. Desi este o sportiva incredibila, se poate spune ca munca si disciplina stau la baza fiecarei miscari.

In jocul ei sunt elemente de sacrificiu si se poate vedea ca a suferit pentru a deveni ceea ce este astazi - o jucatoare de pe linia de fund rar intalnita, cu o inteligenta extrem de ridicata in tenis.

Desi nu a fost inzestrata cu o inaltime mai mare sau cu o forta mai mare, Halep urca in ierarhia WTA treapta cu treapta. Este o crestere alimentata de determinare si de dorinta de a scoate maximum din potentialul ei de atlet", se precizeaza pe tennisnow.com despre Simona Halep.

In material se mai vorbeste la superlativ si despre Roger Federer (in special datorita jocului sau de la fileu), Kei Nishikori, Stanislas Wawrinka si Marin Cilic (din circuitul masculin).

Simona Halep a reusit in 2014 sa joace in finalele de la Madrid (Masters) si Roland Garros (in ambele a fost invinsa de Maria Sharapova), precum si in semifinala de la Wimbledon (a fost depasita de Eugenie Bouchard).