Jucatoarea de tenis Andrada Ioana Surdeanu, locul 249 in ierarhia junioarelor, a fost lovita de tatal ei, dupa un meci pierdut, joi, la turneul de la Kiryat Shmona, barbatul fiind retinut de politia israeliana pentru gestul sau, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surdeanu a pierdut, cu scorul de 6-2, 7-6 (0), meciul cu Daria Krujkova din Rusia, ratand califcarea in semifinalele competitiei. Krujkova a declarat, pentru site-ul juniortennis.ru, ca nu a vazut momentul in care barbatul si-a lovit fiica, dar a auzit tipete si a observat ca adversara ei sangera la fata, incidentul fiindu-i povestit de alti martori, informeaza Prosport.

"Dupa ce am castigat meciul cu Ioana, ea a mai ramas pe teren cu tatal si antrenorul ei. Eu nu am vazut personal ca a lovit-o, dar au existat martori care mi-au spus ca a lovit-o de cateva ori. Ea a tipat, iar antrenorul a fugit sa aduca un prosop pentru ca avea sangerari nazale. Arbitrul mi-a spus ca politia l-a arestat pe tatal fetei. Ioana si unul dintre organizatori au mers la politie pentru a da declaratii", a spus sportiva din Rusia pentru sursa citata.

Andrada Surdeanu a confirmat incidentul, intr-o postare pe pagina ei de Facebook, insa a precizat ca a fost lovita o singura data si nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Jucatoarea si-a asumat vina pentru reactia tatalui si spune ca a meritat sa fie lovita pentru ca s-a comportat iresponsabil.

"Nu am avut fata plina de sange, nu am avut nicio fractura nazala si nu, nu a venit niciun medic la fata locului! Recunosc ca m-a lovit o data. Si ce? M-a lovit pentru ca meritam. Va spun eu: niciun parinte nu si-ar dori sa nu primeasca respect dupa atatea sacrificii si eforturi pentru copilul sau. Asta am facut eu, m-am comportat iresponsabil si tatal meu a avut un moment de ratacire pe care orice parinte sunt sigura ca l-a avut. M-am speriat, recunosc, dar stiu ca regreta ce a facut si ma iubeste la fel de mult cat il iubesc eu", a scris Andrada Surdeanu.

Lucian Gabriel Surdeanu, care ii este si antrenor fiicei lui, a comparut, marti, in fata unui judecator. Contactat de ProSport, consulul Adrian Adam a declarat ca tatal jucatoarei a primit un avocat din oficiu. "Deocamdata, domnul Surdeanu nu poate fi transferat in Romania, cel putin nu pana nu va fi o decizie a Curtii din Israel. Azi (n.r. - marti) era deja programata o prima infatisare a procesului. N-as vrea sa ma pronunt ce sanctiuni risca tatal fetei. In functie de sanctiunea pe care o va primi, Lucian Surdeanu va putea actiona insa in consecinta. O cerere de stramutare poate fi facuta doar in cazul in care vorbim de o sanctiune cu inchisoarea mai mare de sase luni", a afirmat Adrian Adam.