Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, a discutat despre situatia din tenisul de camp feminin si despre relatia pe care a avut-o cu jucatoarea din Romania intr-un interviu acordat tennisnow.com. "Mi-e greu sa cred ca Halep ar putea sa stea mai mult de un an cu un antrenor. Simte nevoia de un mod diferit de gandire, de un mod diferit de munca. Garbine Muguruza ar putea fi senzatia din 2015", a precizat antrenorul belgian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Wim Fissette despre planurile pentru 2015

"In momentul de fata astept sa iau decizia potrivita pentru viitorul meu. Sunt cateva jucatoare cu care mi-ar placea sa lucrez, am cateva variante" - Wim Fissette.

Despre evolutia Simonei Halep

"Cand am inceput sa lucrez cu Simona in ianuarie (n.r. 2014), mi-a spus ca ii este foarte greu sa gestioneze emotiile intr-un turneu de Grand Slam. Iar acest lucru s-a intamplat si in sferturile de la Australian Open, acolo unde a fost coplesita de emotii. Tinta mea a fost sa reuseste sa o fac o jucatoare mai buna, o sportiva care sa joace cel mai bun tenis al ei in cele mai importante momente" - Wim Fissette.

Despre parcursul Simonei de la Roland Garros

"Simona era deja cineva cand a sosit la Paris. Cu fiecare meci castigat, presiunea era tot mare mare. A stiut insa sa gestioneze foarte bine situatia, a jucat perfect sub presiune" - Wim Fissette.

Antrenor strain, experienta noua pentru Halep

"Nu am vorbit niciodata cu Simona despre fostii ei antrenori. Am incercat doar sa imi fac treaba cat mai bine, iar asta sa se vada in evolutiile ei. Pentru Simona a fost o experienta cu totul noua, tinand cont de faptul ca lucrase numai cu antrenori romani pana atunci. Cu siguranta nu a fost cea mai usoara relatie intre jucator si antrenor. Este mult mai usor sa te intelegi in aceeasi limba, sa iti dai seama de tot ceea ce simte elevul tau" - Wim Fissette.

Nu a simtit frustrare la finalul colaborarii cu Simona Halep

"Nu am simtit niciun fel de frustrare la finalul colaborarii cu Simona. Ca orice antrenor, primeste o colaborare pe sase sau 12 luni. Niciodata nu stii ce va urma. Am incercat doar sa dau tot ce pot mai bun pana la data limita" - Wim Fissette.

Halep are nevoie de romani in jurul ei

"Simona a luat aceasta decizie pentru ca simte mult mai confortabil cu romani in jurul ei. Este o fata care are nevoie de multa variatie. La toate turneele simte nevoia sa aiba oameni din familia ei aproape, sa o sustina. Ii place sa ii aiba pe cei apropiati langa ea, asa se simte cel mai bine" - Wim Fissette.

Halep nu poate sa stea mai mult de un an cu un antrenor

"Mi-e greu sa cred ca Simona ar putea sa stea mai mult de un an cu un antrenor. Este genul de sportiv care are nevoie de multa variatie, asa cum am mai spus. Simte nevoia de un mod diferit de gandire, de un mod diferit de munca" - Wim Fissette.

Cine ar putea fi noua senzatie din tenisul feminin in anul viitor

"Eu cred ca Garbine Muguruza ar putea reprezenta o mare surpriza in 2015, are un joc solid. Are tot ce ii trebuie pentru a progresa mult. Este o sportiva cu o tehnica buna, cu variatie in joc si inteligenta" - Wim Fissette.

Despre cum ar putea arata sezonul din 2015

"In general, cred ca e o schimbare importanta de generatii in tenisul feminin si de-abia astept sa le vad la lucru pe fetele noi. Jucatoare precum Halep, Genie Bouchard, Muguruza, Madison Keys, Sloane Stephens, Belinda Bencic, Caroline Garcia si Ana Konjuh pot face diferenta in 2015" - Wim Fissette.

Alaturi de Wim Fissette, antrenor pe care l-a angajat la inceputul anului 2014, Simona Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti. In plus, Halep a ajuns in finalele de la Roland Garros si Turneul Campioanelor si in semifinala de la Wimbledon. In prezent, Simona se afla pe locul 3 in ierarhia WTA.

Simona Halep are, incepand de pe 24 octombrie, un nou antrenor, acesta fiind Victor Ionita.

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.

"De asemenea, incepand cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney si Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alatura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt", se precizeaza in comunicatul de presa.