Sportiva romana Simona Halep, numarul 3 mondial, a fost nominalizata de WTA pentru titlul de cea mai buna jucatoare a anului, alaturi de Maria Sharapova, Ana Ivanovic, Petra Kvitova, Na Li si Serena Williams, castigatoarea urmand sa fie aleasa de reprezentantii mass-media si de fani, informeaza Mediafax. Fanii isi vor putea vota favorita pana joi, 20 noiembrie, la ora 23.59.

HotNews.roFoto: Hotnews

Voturile fanilor vor conta cat unul dintre voturile reprezentantilor presei, iar castigatoarea va fi anuntata la 21 noiembrie.

Simona Halep a castigat in acest an turneele de la Doha si Bucuresti, a jucat in finala la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor si in semifinale la Wimbledon si Indian Wells.

Americanca Serena Williams, numarul 1 mondial, a castigat in 2014 turneele de la Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati, US Open, precum si Turneul Campioanelor.

Sportiva rusa Maria Sarapova, locul 2 WTA, s-a impus in acest an la Stuttgart, Madrid, Roland Garros si Beijing.

Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA, a castigat turneele de la Wimbledon, New Haven si Wuhan, jucatoarea sarba Ana Ivanovici, numarul 5 WTA, a castigat turneele de la Auckland, Monterrey, Birmingham si Tokyo, iar Na Li (China), care s-a retras din activitate in acest an, s-a impus la Shenzhen si la Australian Open.

In 2012 si 2013, jucatoarea anului a fost Serena Williams.