Fostul tenismen Ion tiriac a declarat, in cadrul zilei de luni, ca jucatoarea Simona Halep are foarte mult spatiu de progresat, dar nu stie daca i-ar fi mai bine cu un antrenor roman, precizand ca nu il cunoaste pe fostul tehnician al ocupantei locului 3 WTA, belgianul Wim Fissette, nici pe "domnul care vine acum".

Ion TiriacFoto: AGERPRES

Simona Halep a anuntat, saptamana trecuta, ca a incheiat colaborarea cu Wim Fissette, cu care a lucrat de la inceputul acestui an. Ea spus ca isi doreste un antrenor roman, cu o mentalitate asemanatoare, care sa o sustina si cand e greu si cand e bine si care sa fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competitie la care a participat, Simona Halep l-a avut alaturi de ea si pe Daniel Dobre, fost campion national si fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Insa sportiva din Constanta nu l-a nominalizat inca oficial pe Dobre ca noul ei tehnician.

Intrebat, luni, daca se va ocupa si de cariera Simonei Halep, Tiriac, fost manager, a raspuns: "Simona Halep are un manager, care acum sapte ani, cand a castigat Roland Garros ca junioare, a crezut foarte mult in ea.

Dar e un manager care isi face datoria. Schimba un antrenor cu altul. Tenisul este diferit. In tenis, jucatorul plateste antrenorul. Eu in viata mea am vazut un singur antrenor care a venit la mine si mi-a zis «Mie imi pare foarte rau, nu voi avea niciodata banii pe care ii am de la Becker, dar nu pot sa-l ajut cu nimic. El pleaca din turneu, face ce vrea, el ma plateste».

Aici insa nu e cazul, atunci cand e bun antrenorul, trebuie sa spuna in doua secunde daca e bun. Simona Halep are o echipa a ei, care se ocupa de ea. Sigur ca imi da buna ziua, ma mai intreaba si despre ce e vorba. Ea este o mare sportiva. Nu cunosc daca i-ar fi mai bine cu un antrenor roman. Nu vreau sa ma exprim pentru ca nu l-am cunoscut nici pe celalalt, nu-l cunosc nici pe domnul care vine acum. Ceea ce stiu este ca are foarte mult spatiu de progresat. Acum depinde de cat de mult doreste si dumneai. Dar e o mare sportiva", a precizat Ion Tiriac, conform Mediafax.