La 33 de ani, Roger Federer traieste o a doua tinerete in tenisul de camp mondial, elvetianul impresionand in multe randuri in acest sezon. "La inceputul anului, nu mi-am fixat niciun obiectiv. A fost insa un 2014 mai bun decat m-as fi asteptat", a precizat Federer. Fostul lider mondial a debutat perfect la Turneul Campionilor: l-a invins lejer pe Milos Raonic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer, despre meciul cu Raonic

"Am jucat foarte bine pentru un set si jumatate, am avut un start excelent de meci. Am facut break inca de la inceput si dupa aceea nu m-am mai uitat in spate.

Am avut doua game-uri in care am condus cu 40-0, de fiecare data a revenit, probabil din greselile mele. A devenit totusi mai ofensiv dupa primele game-uri din setul 2. Din acel moment a jucat mai bine, ar fi meritat mai mult decat mine setul 2.

Din fericire pentru mine, el nu a jucat la fel de bine ca la Paris, mi-a dat cateva sanse si sunt foarte fericit ca am reusit sa inchei partida in doua seturi" - Roger Federer.

"A fost un 2014 mai bun decat as fi crezut"

"La inceputul anului nu mi-am fixat niciun obiectiv in privinta clasamentului. Imi doream sa castig mai multe titluri, pentru ca anul trecut castigasem doar unul. Telul meu a fost intre 3 si 5 titluri. Acum am 5 si am mai jucat alte 5 finale, plus finala Cupei Davis. A fost un an mai bun decat as fi crezut ca va fi.

Ascensiunea in clasament a venit ca o surpriza, dupa Shanghai mi-am dat seama ca am chiar o mica sansa sa revin pe locul 1. Ar fi un lucru special, voi incerca acest lucru, dar Novak este cel care conduce lucrurile acum", a conchis Roger Federer.