"Rasunator - Serena Williams a fost demolata de o Simona Halep aflata intr-o zi de gratie", au titrat jurnalistii italieni de la Gazzetta dello Sport, dupa victoria jucatoarei noastre (de la Turneul Campioanelor) in fata liderului din ierarhia WTA.

Simona Halep, fericitaFoto: Captura YouTube

Dupa victoria de miercuri, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 406.000 de dolari si 460 de puncte WTA. Simona va mai primi 70 de puncte pentru urmatorul meci din grupa (n.r. cel cu Ana Ivanovic), indiferent de rezultat. In aceste conditii, totalul va ajunge la 530 de puncte WTA.

"E cel mai mare meci al vietii mele. Nu pot sa explic acum ceea ce simt. Sunt foarte fericita. Vreau doar sa ma bucur de acest succes. A fost visul meu sa o inving pe Serena. Nu as fi putut juca azi fara ajutorul fanilor si al romanilor care au venit aici sa ma sutina. Ma simt extraordinar. Trebuie sa uit imediat acest meci si sa ma concentrez mai departe pe turneu, pe urmatorul meci", a declarat Halep, miercuri.

"Am fost agresiva si am luat mingea devreme. Am servit foarte bine. Mi-a functionat serviciul si totul a mers bine. Ma simt foarte bine acum. Sunt foarte, foarte fericita", a mai spus sportiva romana.

In urmatorul meci de la Turneul Campioanelor, Simona Halep o va intalni pe Ana Ivanovic. Partida se va disputa vineri si va fi LiveText pe HotNews.ro.

De-a lungul timpului, Serena si Simona s-au mai intalnit de patru ori:

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena.

2014: Turneul Campioanelor: 6-0, 6-2 pentru Simona

Vezi aici rezumatul partidei de la Turneul Campionilor: