Simona rade cu tot sufletul, din ochii ei frumosi verzi, cand le multumeste fanilor din tribune, la interviul dupa meci. Raspunsul lor e senzational. Parca nu ar fi Singapore, parca nu ar fi Turneul Campioanelor. Doar ca pana acum, Halep a fost cea mai puternica jucatoare din grupa ei. Spune ca visul sau a fost sa invinga una dintre surorile care au dominat tenisul ultimilor poate 15 ani. Stim ca si al nostru. Ne era teama tuturor, specialisti sau nu in tenis, ca Serena o va intimida pe Simona, ca va matura cu ea pe jos si alte dovezi de neincredere, justificate de altfel de toata cariera acestei jucatoare incredibile.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cum a fost de fapt?

Avand de partea cealalta a fileului o Serena moale, blocata, gresind enorm de mult , Halep si-a dat drumul la meci. A facut demonstratie de tenis - stanga-dreapta, agresiv, mingi lungi, serviciu inteligent, retururi fara pic de emotie. Se certa la putinele mingi pe care le rata, de parca nu voia sa ii dea Serenei nicio supapa prin care sa revina in meci. Ea trebuia sa fie in control.

Si a fost. Williams i-a aplaudat un passing shot pe rever cu care Halep a castigat al optulea game la rand. Cand a castigat primul ei game, Williams s-a dus inspre banca rostind un foarte vizibil "shit". A fost alergata si chinuita la multe puncte de romanca, la unele insa, a zambit privind urma mingii la care nu mai putea ajunge.

Simona nu. A stat concentrata pana la punctul castigator de meci, pana la crucea discreta pe care si-o face dupa fiecare victorie, fara sa isi dea voie mai mult de un pumn strans.

In ochii tuturor scepticilor, aceasta este victoria care ii valideaza, la finalul unui an si jumatate fabulos, talentul si munca Simonei Halep. Sigur, victoria a venit pe fondul unei forme slabe si un sezon mai prost al americancei, iar asta nu trebuie ignorat in analiza meciului, dar tot asa ne putem aminti de forma slaba si accidentarile lui Halep din a doua parte a sezonului. Fiecare meci are o dinamica proprie, iar meritul Simonei ramane urias, pentru ca a profitat de o adversara fara solutii.

Urmeaza testul mental, poate, impotriva Mariei Sharapova. Insa putem banui ca o victorie la Turneul Campioanelor in fata Serenei Williams i-a dat Simonei suficienta incredere incat sa fie ea in postura sa mature pe jos cu orice jucatoare din top 10. Si sa ii faca placere, asa cum i-a facut placere, vizibil, jocul de astazi. "Ma simt incredibil", a spus Simona. Si noi.