* Foto: Mediafax

Simona Halep (locul 4 WTA) a facut un meci senzational, meciul carierei de pana acum, in fata Serenei Williams (nr. 1 mondial), si a invins-o cu neverosimilul scor 6-0, 6-2 (dupa doar o ora si 5 minute). Simona Halep a reusit astfel a doua victorie de la competitia gazduita de Singapore si este foarte aproape de semifinalele de la Turneul Campioanelor. "I feel unbelievable now", a spus Simona la finalul meciului.

Dupa victoria de miercuri, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 406.000 de dolari si 460 de puncte WTA. Simona va mai primi 70 de puncte pentru urmatorul meci din grupa (n.r. cel cu Ana Ivanovic), indiferent de rezultat. In aceste conditii, totalul va ajunge la 530 de puncte WTA.

In urmatorul meci de la Turneul Campioanelor, Simona Halep o va intalni pe Ana Ivanovic. Partida se va disputa vineri si va fi LiveText pe HotNews.ro.

"E cel mai mare meci al vietii mele. Nu pot sa explic acum ceea ce simt. Sunt foarte fericita. Vreau doar sa ma bucur de acest succes. A fost visul meu sa o inving pe Serena. Nu as fi putut juca azi fara ajutorul fanilor si al romanilor care au venit aici sa ma sutina. Ma simt extraordinar. Trebuie sa uit imediat acest meci si sa ma concentrez mai departe pe turneu, pe urmatorul meci", a declarat Halep, miercuri.

"Am fost agresiva si am luat mingea devreme. Am servit foarte bine. Mi-a functionat serviciul si totul a mers bine. Ma simt foarte bine acum. Sunt foarte, foarte fericita", a mai spus sportiva romana.

Vezi mai jos desfasurarea Live Text a meciului:

Simona greseste o minge simpla din apropierea fileului, iar acest lucru pare sa o afecteze. Serena conduce cu 40-15 si da semne de revenire. Jucatoarea noastra isi pastreaza insa calmul si inchide setul cu un incredibil 6-2. Simona Halep invins-o pe Serena Williams cu un incredibil 6-0, 6-2, dupa doar o ora si 5 minute!

Serena are o tresarire de orgoliu, loveste bine cu forehandul si castiga puncte importante. Simona acuza o usoara stare de oboseala si ajunge greu la doua mingi. Jucatoarea din SUA castiga al doilea sau game in acest meci (5-2)

Game greu pe serviciul Simonei: jucatoarea noastra scapa afara doua lovituri pe forehand, comite si o dubla greseala, iar Serena are o minge de break. Halep conduce autoritar urmatorul punct si inchide schimbul cu un forehand inside-in (5-1)

Simona este incredibila pe teren: returneaza superb in cross, o tine pe Serena intr-o continua presiune si castiga puncte cu orice lovitura...Break-ul vine mai mult decat firesc...4-1 pentru Halep!

Din pacate, Simona face o dubla greseala, dupa ce a incercat sa loveasca aspru si cu al doilea serviciu (prima dubla a jucatoarei noastre). Halep scapa putin in afara terenului un forehand in lung de linie, dar salveaza mingea de break cu un as. Simona a supravietuit superb intr-un game foarte greu...Se face 3-1 pana la urma...

Serena incepe game-ul cu inca o dubla greseala. Simona loveste fantastic cu forehandul in lung de linie, dar lovitura este anulata de un serviciu perfect al Serenei (30-30). Liderul mondial castiga primul game, dupa nu mai putin de opt consecutive castigate de Simona...(2-1)

Simona are o zi fantastica: serviciul este la cote inalte, iar Williams este plimbata dintr-un colt in altul...Serena sta mai bine pe picioare, trimite violent, iar prima minge de break apare in acest moment. Simona salveaza situatia cu un backhand in cross, cu multa precizie. Din pacate, are mana prea moale la un forehand aparent simplu, dar salveaza inca o minge de break tot cu backhandul in cross (extraordinara lovitura). Halep inchide un game echilibrat cu un passing de toata frumusetea. Serena o aplauda pe Simona...(2-0)

Setul doi incepe cu Serena la serviciu. Williams reuseste un forehand frumos in cross, moment dupa care se incurajeaza puternic. Din fericire, la urmatoarea minge trimite in fileu cu backhandul. Halep castiga game-ul la 15, inca un break pentru sportiva noastra!!!

Simona ramane concentrata, serveste perfect, returneaza cu mult efect, iar scorul devine rapid 40-0. Halep greseste o minge usoara de la fileu, dar inchide setul cu un as. 6-0, totul pare ireal!!!

Serena comite inca o dubla greseala, jucatoarea din SUA da senzatia ca nu stie ce i se intampla...La 30-15, mai vine o dubla greseala...Williams salveaza o minge de break, dar mai comite o dubla greseala...Halep returneaza cu mult efect, iar scorul devine 5-0! Pare un scenariu dintr-un film SF!

Dupa doar 13 minute de joc, Simona conduce cu 4-0!!! Halep a trimis perfect chiar si cu serviciul al doilea. Serena este surprinsa de agresivitatea Simonei...

Serena serveste slab, comite inca doua duble greseli, iar Simona profita din plin. Jucatoarea noastra trimite lung, aproape de linia de fund, iar Williams pare depasita de evenimente. Inca un break pentru Simona, scorul a devenit 3-0. Halep se apara incredibil si nu rateaza nicio sansa. Williams are deja zece greseli nefortate...

Simona a servit perfect, cu mult efect, iar Serena a fost incomodata de acest lucru. Halep a plimbat-o pe Williams pe tot terenul si a castigat game-ul la 15 (2-0 pentru Simona)

Meciul a inceput cu Serena la serviciu, iar sportiva din SUA a reusit un as. Simona se tine bine pe picioare si returneaza mult in cross. Halep reuseste un passing superb, iar dupa o dubla greseala a Serenei face break-ul (1-0 pentru Simona)

Este o diferenta de 9 cm intre cele doua sportive

Simona Halep a intrat in arena zambind, este imbracata intr-un echipament complet negru, oferit de sponsorul tehnic Adidas

Din secretele marilor campioni ai tenisului

De-a lungul timpului, Serena si Simona s-au mai intalnit de patru ori:

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena.

2014: Turneul Campioanelor: 6-0, 6-2 pentru Simona

Grupa Rosie, rezultate consemnate pana acum:

Serena Williams - Ana Ivanovic 6-4, 6-4

Simona Halep - Eugenie Bouchard 6-2, 6-3

Simona Halep - Serena Williams 6-0, 6-2.