Mai stiti faimosul "Fresh as a daisy", expresia lansata ca sa-l descrie pe Federer-cel-care-nu-e-niciodata-marcat-de-efort? Exact asa a aparut Simona, la mai putin de o ora de ultimul punct al primei victorii pentru ea la WTA Finals: ca si cum n-ar fi facut absolut niciun efort: proaspata, relaxata, evident multumita, cu o mina luminoasa. Ar fi putut sa intre fara emotii direct intr-unul dintre evenimentele promotionale care i-au incarcat programul in ultimele zile.

"Gata, am scapat de ele! Acum pot si eu sa ma concentrez numai pe tenis!", a spus ea, zambind, dar fraza contine multe idei elocvente despre Simona. Nu e ca si cum nu s-ar bucura de activitatile de "WTA star", ii plac si a ajuns sa se simta confortabil cu ele: "E frumos sa ai sansa sa vorbesti cu oameni din toate colturile lumii, sa faci poze si toate astea". Dar Simona is all business. Nu are nevoie de lucruri care sa o distraga in timpul unui turneu important. Cand are meciuri, nu vrea sa-si umple timpul cu alte distractii. Si s-a vazut azi, cu Bouchard: "M-am simtit mult mai concentrata decat ea, mult mai fresh. M-am simtit pregatita sa incep turneul", incepe Simona.

Imbracata intr-un trening albastru, Simona a aparut in spatele unui oficial care a condus-o direct intr-un studio de televiziune. A iesit dupa cateva minute si, inainte de conferinta de presa oficiala, a ramas pentru o discutie improvizata cu presa romana, pe culoarul de acces catre Press Center. Din primele cateva vorbe, identifica si atinge toate ideile importante ale acestei victorii:

Citeste, in continuarea corespondentei din Singapore, toate declaratiile facute de Simona Halep, pe Treizecizero.ro