Federatia Romana de Tenis a obtinut licenta de a desfasura cel mai mare turneu de tenis din Romania, destinat fetelor, pentru minim 4 ani. Astfel, BRD Bucharest Open, organizat de FRT si Ministerul Tineretului si Sportului, va fi prezent pe terenurile de tenis din Romania pana, cel putin, in 2018.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In 2013, am demarat negocierile cu detinatorul licentei pentru transferarea organizarii turneului Hungarian Grand Prix de la Budapesta la Bucuresti, iar anul acesta am putut organiza prima editie a celui mai mare turneu WTA din istoria Romaniei. Lucrurile au iesit cum nu se poate mai bine, iar acum am reusit sa luam licenta acestui turneu pentru inca 4 ani, semnând contractul cu proprietarul turneului, Jeno Marky, din Ungaria. Este o sansa enorma atât pentru tenisul romanesc si jucatoarele noastre, cat si pentru fanii acestui sport, care vor avea posibilitatea de a vedea cat mai multe jucatoare de top pe arenele din Romania, deoarece vrem sa imbunatatim aceasta competitie de la an la an.

Suntem constienti ca acest lucru nu ar fi fost posibili fara sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului, a sponsorilor, a partenerilor, partenerilor media si fanilor acestui frumos sport pe care ii asteptam alaturi de noi si la editiile viitoare" - George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Prima editie a BRD Bucharest Open a avut loc in perioada 7-14 iulie 2014, la Arenele BNR din Bucuresti, si a fost castigata de Simona Halep, la simplu, si de perechea romaneasca Alexandra Cadantu/ Elena Bogdan, la dublu.

Turneul de categorie internationala este dotat cu premii totale in valoare de 250.000 dolari si 280 de puncte WTA pentru castigator.

Turneul WTA Hungarian Grand Prix s-a desfasurat in perioada 1993-2013, la Budapesta (Ungaria).