Simona Halep si-a anuntat joi retragerea de la China Open, la cateva ore dupa calificarea in sferturile turneului, din cauza durerilor de la piciorul stang. Intr-o poastare pe pagina sa de Facebook, Halep spune ca a decis sa se retraga dupa mai multe discutii cu fizioterapeutii si ca nu poate risca sa isi agraveze starea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astazi am terminat turneele de pe teren chinezesc. Nu au fost meciuri usoare, insa sunt impacata cu mine ca am facut tot ce am putut si am luptat pentru fiecare minge si pentru fiecare meci! Astazi insa a trebuit sa iau o decizie cu mintea, nu cu inima. De aceea, dupa multe discutii cu fizioterapeutii, am decis sa ma retrag, pentru ca am dureri la picior si nu pot risca sa imi agravez starea si mai mult.

Astept cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore! Va multumesc tuturor pentru mesaje si pentru sustinere si sper sa imi fiti alaturi si de acum inainte!", a scris Simona Halep.

In sferturi, Halep ar fi trebuit sa joace, vineri, cu Ana Ivanovici, din Serbia, locul 9 WTA si cap de serie numarul 9, care accede in semifinale in urma retragerii romancei.

Simona Halep poate cobori de pe locul 2 pana pe locul 4 in clasamentul WTA, in functie de rezultatele pe care le vor obtine Maria Sarapova, acum pe locul 4 WTA si Petra Kvitova, locul 3 WTA. Cele doua sportive sunt calificate in sferturi la Beijing.