Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, va evolua in primul tur la China Open, duminica, la o zi dupa ce a implinit 23 de ani, informeaza site-ul oficial al competitiei, conform caruia in programul de maine figureaza si Monica Niculescu, anunta Mediafax.

Simona Halep va juca in al patrulea meci de pe terenul principal, "National Tennis Stadium", in compania sportivei cehe Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, nu inainte de ora 14.30. Halep si adversara ei in varsta de 28 de ani s-au mai intalnit o data in circuitul WTA, in 2010, in calificarile turneului de la Paris, cand jucatoarea ceha s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4.

Monica Niculescu, locul 49 WTA, va evolua in meciul doi de pe al treilea teren din arena, "Moon Court", in compania germancei Andrea Petkovici, locul 17 WTA si cap de serie numarul 14. In primul meci de pe terenul respectiv se intalnesc Roberta Vinci (Italia) si Iaroslava Svedova (Kazahstan), de la ora 07.30.

Niculescu si Petkovici au mai fost adversare pana in prezent de trei ori, Niculescu impunandu-se in doua meciuri. Primele doua confruntari au avut loc in 2006, in Antalya si la Stuttgart (6-1, 6-2 si 6-1, 6-3 pentru romanca). Monica Niculescu si Andrea Petkovici s-au mai intalnit in semifinalele editiei din 2011 a turneului de la Beijing, cand germanca a invins cu scorul de 6-2, 6-0.