Monica Niculescu si-a trecut in palmares al doilea turneu WTA castigat, sportiva din Romania impunandu-se la Guangzhou. "Nu ma gandeam ca pot castiga. Nu am timp de sarbatorit, poate doar de o cina cu antrenorul meu", a precizat Monica, pentru Digisport.

Monica NiculescuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Sunt foarte fericita am facut un turneu foarte bun, am avut incredere in mine si am reusit sa castig. Nu ma gandeam la inceputul turneului ca pot castiga, de fapt nu acesta a fost obiectivul meu la acest turneu. Totusi, dupa ce am reusit in primul tur victoria impotriva Bojanei Jovanovski, am prins incredere si am stiut ca pot ajunge departe.

Am inceput mai greu in meciul cu Alize Cornet (n.r. in finala competitiei), dar apoi am jucat foarte bine. Stiam ca o sa am un meci greu cu ea, insa ma bucur ca a iesit bine pana la urma" - Monica Niculescu.

"Nu am timp de sarbatorit, imi fac bagajul si plec spre Wuhan, fac cam patru ore cu trenul, poate diseara voi iesi la o cina cu antrenorul meu, pentru ca altfel nu vad cum as putea sarbatori. La turneul de la Wuhan voi participa la dublu, pentru ca am depasit deadline-ul pentru inscriere la simplu", a mai declarat Monica Niculescu pentru Digisport.

Monica Niculescu (pozitia 60 WTA) a castigat turneul de la Guangzhou (China), competitie dotata cu premii totale in valoare de 500.000 de dolari. In ultimul act, Monica a invins-o pe Alize Cornet (locul 22 WTA), scor 6-4 6-0.