Campioana chineza la tenis Na Li, locul 6 WTA in acest moment, isi anunta vineri retragerea din activitatea sportiva, informeaza postul public de televiziune CCTV, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 32 de ani, castigatoarea marelui premiu Roland Garros in 2011 se va retrage din cauza unor probleme fizice, a precizat canalul CCTV, pe un microblog.

Potrivit postului de televiziune, care citeaza o sursa neidentificata din anturajul sportivei, Na Li isi va anunta retragerea, vineri, intr-o conferinta de presa.

Dupa victoria obtinuta in ianuarie la Australian Open, jucatoarea chineza a declarat forfait, la finalul lunii iulie, pentru turneele de la Montreal, Cincinnati si US Open, din cauza unei accidentari la genunchi.

"Din martie am probeleme cu genunchiul si nu sunt in stare sa joc la cel mai inalt nivel", ar fi spus sportiva dupa ce a parasit sistemul rigid in care sunt incadrati sportivii profesionisti in China.

Na Li spera sa revina in competitii la Wuhan, orasul ei natal, din centrul Chinei, sau la Beijing, in a doua jumatate a lunii septembrie.

Li Na ramane prima jucatoare asiatica care a castigat un turneu de Grand Slam.