Alexandra Dulgheru a declarat, in conferinta de presa dupa infrangerea suferita, miercuri, in fata Mariei Sarapova, in turul doi al US Open, ca acest meci ii da incredere ca poate reveni intre cele mai bune 30 de jucatoare de tenis din lume, potrivit Mediafax.

Alexandra Dulgheru la US OpenFoto: usopen.org

"La incalzire practic n-am putut sa joc cu dreapta si m-am gandit daca sa intru sa joc sau nu. Am decis sa intru, am luat antiinflamator si am reusit sa joc pana la capat, dar maine cu siguranta ca o sa ma doara destul de tare. Din setul doi am simtit ca imi oboseste mana. Sunt bucuroasa ca am reusit sa duc meciul pana la capat, pentru public si pentru mine in primul rand. Un meci ca acesta ma ajuta mult sa-mi aduc aminte ca pot sa revin din nou la locul la care am fost", a spus Dulgheru, fosta numarul 26 ATP.

Sportiva din Romania a afirmat ca stie cum trebuie sa joace in fata Mariei Sarapova. "Stiu cum trebuie jucat cu Sarapova, stiu ca trebuie sa fii foarte bine pregatita si sa te misti foarte bine, mingea ei vine lung si apasat. Astazi stiam ca daca ajung la setul trei nu mai aveam resurse, dar pana la urma meciul per total a fost bun si sunt multumita avand in vedere conditiile mele de joc. Eu nici macar nu m-am antrenat pe Arthur Ashe si la primele ghemuri am fost putin in aer, nu intelegeam nici distanta, dupa care am inceput sa intru in atmosfera si cand este public si atmosfera parca reusesti sa dai mai mult din tine", a precizat Dulgheru.

Alexandra Dulgheru a declarat ca isi va lua doua saptamani de pauza dupa US Open. "O sa-mi iau doua saptamani de pauza acum. Aveam in program sa joc in Asia, dar primele doua turnee n-o sa le joc si o sa incerc sa ma fac bine in aceste doua saptamani pentru a putea sa le joc pe urmatoarele trei", a spus Dulgheru.

Intrebata despre sansele Simonei Halep sa o invinga pe Maria Sarapova, daca ambele jucatoare vor ajunge in sferturi de finala la US Open:

"Pe Sarapova de fiecare data cand am jucat cu ea am simtit-o ca o piatra, ca un stalp. Este o luptatoare incredibila, greu de batut pentru ca lupta pana la capat. Da impresia uneori ca nu mai poate, dar sta cu tine de gat pana la ultima suflare. E foarte tenace, chiar daca este inalta si pare uneori necoordonata. Simona este mult mai in forma decat mine, fizic e mai bine pregatita, insa nu stiu daca o poate bate. Halep este mai mica de inaltime si asta se simte in meciurile pe care le-am vazut cu ele. Trebuie sa acopere mult mai mult teren decat Sarapova si pana la urma si ea oboseste".

Alexandra Dulgheru a afirmat ca nu este deranjata de strigatele Mariei Sarapova. "Pe mine nu ma deranjeaza in mod deosebit. In momentul in care esti in meci si concentrat, nu se aud atat de mult. Cateodata insa cand tipa foarte strident ai impresia ca mingea vine foarte tare, dar cade in careu scurta. Nu da ea atat de tare pe cat tipa", a precizat Dulgheru.

Maria Sarapova a declarat dupa meciul cu Alexandra Dulgheru ca se afla intr-o forma fizica foarte buna. "Din punct de vedere fizic sunt intr-o forma excelenta. Numarul de meciuri castigate in trei seturi anul acesta este mai mare decat in toata cariera mea precedenta. Asta spune totul. Am simtit ca sunt fizic mai puternica astazi, indiferent de erori si frustrari. Pana la urma am stiut ca sunt intr-o forma mai buna", a spus Sarapova.

Jucatoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 95 WTA, i-a dat o replica foarte buna rusoaicei Maria Sarapova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 5, care a avut nevoie de trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, si de peste doua ore si jumatate de joc pentru a se califica, miercuri, in turul 3 al US Open, scrie Mediafax.

Dulgheru, fosta locul 26 WTA, a etalat un tenis de inalta clasa si a pus-o de multe ori in dificultate pe Sarapova. Romanca, acuzand accidentarea la incheietura mainii drepte, suferita in primul tur, s-a recunoscut greu invinsa, surprinzand-o pe Sarapova cu loviturile sale castigatoare, intr-una dintre cele mai frumoase partide de pe tabloul feminin al US Open.