Simona Halep a declarat, miercuri, la conferinta de presa de dupa calificarea in turul trei la US Open, ca este mult mai increzatoare decat la Roland Garros ca poate face o performanta buna.

Simona Halep, conferinta de presa la US OpenFoto: Captura video

"Am jucat mai bine decat in primul tur. Desi am inceput cam greu, pana la urma mi-am regasit stilul si am inceput sa lovesc mingea repede. Jocul nu a fost usor, a fost foarte cald afara. Dar serviciul m-a ajutat in cateva momente cheie. Am facut o treaba buna si sunt satisfacuta de jocul meu. Primul meci este intotdeauna greu la inceputul turneului, dar in al doilea meci deja joc mai bine. In al treilea joc inca si mai bine, daca il castig pe al doilea. Eu de obicei joc din ce in ce mai bine. Nu e usor sa castigi, fiecare adversar isi joaca sansa. Dar eu cred in sansa mea. Acum sunt mai increzatoare decat la Roland Garros, acolo mi-am castigat increderea ca pot juca bine la un turneu de Grand Slam. Ca si la Wimbledon. Aici sunt pregatita sa stau mai mult pe teren, imi place sa lupt si sa ma concentrez pe meciul urmator", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Simona Halep a vorbit si despre calificarea a cinci jucatoare din Romania in turul doi la US Open: "Este un lucru bun ca am fost cinci jucatoare din Romania in turul doi, nu este un usor, pentru ca suntem o tara mica cum bine stim. Dar eu intotdeauna am avut incredere ca putem face fata chiar daca venim din Romania. Tara noastra e mica, dar avem multe talente. Trebuie sa avem mai multa incedere in noi si cu siguranta vom avea rezultate mai bune in viitor in tenisul feminim. Eu sper sa vina si de la baieti ceva".

Halep a afirmat ca este la suta la suta din punct de vedere fizic. "Sunt sanatoasa suta la suta, nu am nicio durere. Ma simt bine, nu este niciun meci usor la acest turneu, pentru ca multe jucatoare evolueaza bine, dar sper sa trec de turul urmator si sa ajung cat mai departe. Dar o sa iau meci cu meci si sa ma concentrez pe ceea ce am de facut", a precizat Halep.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva slovaca Jana Cepelova, locul 65 WTA, si s-a calificat in turul 3 al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Romanca va juca in mansa a treia cu Mirjana Lucici-Baroni (Croatia), locul 121 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-7 (8), 6-3, 6-2, de Shahar Peer (Israel), locul 155 WTA. Jucatoarea croata, in varsta de 32 de ani, venita din calificari, a produs una dintre surprizele primului tur, eliminand-o pe spaniola Garbine Muguruza, locul 26 si cap de serie numarul 25.

La editia trecuta a US Open, Halep a atins faza optimilor de finala, cea mai buna performanta din cariera la Flushing Meadows, fiind eliminata de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3). Sportiva din Constanta are de aparat 280 de puncte.