Simona Halep, numarul 2 mondial si favorita numarul 2, a declarat, luni, dupa accederea in runda secunda la US Open, ca a fost nevoie sa munceasca destul de mult pentru a reusi sa o invinga pe Danielle Rose Collins, in trei seturi, scor 6-7 (2), 6-1, 6-2. "Am fost peste adversara mea, am fost agresiva, a trebuit sa fac destule ca sa inving. Am incercat sa gestionez bine situatia, faptul ca jucam cu o americanca, publicul a fost cu ea, este normal, stiam cum este. Publicul a fost insa fair-play si a fost totul in regula", a declarat Halep la Eurosport, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie nr. 2, a avut nevoie, luni, de un set decisiv pentru a o invinge, cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2, pe jucatoarea americana Danielle Rose Collins, fara loc WTA, dar fosta ocupanta a pozitiei 553 in 2012, in primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Halep va evolua in turul 2 in premiera impotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a invins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Calificarea in turul doi la US Open este recompensata cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.