Simona Halep, favorita numarul 1 si locul 3 WTA, a declarat, sambata, dupa ce a trecut in semifinalele BRD Bucharest Open de Monica Niculescu, ca finala de duminica, in care o va intalni pe italianca Roberta Vinci, va fi mai usoara din punct de vedere al stilului de joc.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"In finala va fi dificil pentru ca si Vinci joaca tot slice pe rever. Cred insa ca maine va fi mai usor decat azi ca stil de joc. Stiu cum joaca Vinci si stiu la ce sa ma astept. Ultima oara pe zgura, la Roma, am avut un meci strans cu ea. Trebuie sa fiu agresiva, sa termin fiecare punct repede si sper sa fiu si fizic bine. Nu pot sa spun ca sunt favorita, am doar avantajul ca publicul, familia si prietenii sunt alaturi de mine. Va fi o finala de care ma voi bucura", a declarat Halep, citata de Mediafax.

Halep a trecut, sambata, in semifinale, de Monica Niculescu, in trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-1. Simona Halep a afirmat dupa meci ca este putin obosita, insa a subliniat ca nu are nicio problema in a juca in finala.

"Ma asteptam la un meci dificil, Monica a jucat bine, s-a aparat bine, iar slice-ul ei m-a pus de multe ori in incurcatura, pentru ca mingea nu prea mai sarea. La 3-1 in setul doi, am simtit un pic oboseala, iar ea nu a mai gresit si a castigat meritat setul. Ma bucur insa ca in decisiv mi-am regasit linistea, am schimbat un pic tactita si am reusit sa castig. Oricine castiga azi, o romanca era in finala si asta e bine pentru turneu. Cred ca a fost foarte greu pentru public azi, pentru ca amandoua suntem romance. Cu siguranta fanii mei au tinut cu mine, iar fanii ei au tinut cu ea. Publicul a fost pentru amandoua, a aplaudat si pentru mine si pentru Monica", a precizat locul 3 WTA.

Halep a afirmat ca numarul ei norocos este 13, astfel ca nu se gandeste la faptul ca duminica va juca a 13-a finala din cariera: "Nu am superstitia cu 13, ba din contra, este numarul meu norocos. Am peste tot numarul asta, chiar si la masina l-am pus".

Jucatoarea Simona Halep, cap de serie numarul 1, s-a calificat in finala turneului BRD Bucharest Open, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1, pe sportiva Monica Niculescu, locul 68 WTA.

Halep s-a impus in doua ore in fata lui Niculescu.

Jucatoarea romana, ocupanta locului 3 in clasamentul mondial, va intalni in ultimul act al competitiei pe italianca Roberta Vinci, a doua favorita, care a trecut in semifinale de sportiva Kristina Kucova din Slovacia, scor 6-1, 6-3.

Halep este detinatoarea titlului de la Budapesta de anul trecut, turneul WTA fiind mutat in 2014 la Bucuresti din cauza problemelor financiare ale competitiei ungare.

La BRD Bucharest Open, castigatoarea trofeului va obtine 43.000 de dolari si 280 de puncte WTA, iar finalista 21.400 de dolari si 180 de puncte WTA.