Simona Halep a devenit, miercuri, dupa calificarea in semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul roman cu cele mai mari premii brute obtinute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari, ea devansandu-l pe Andrei Pavel, care a castigat in cariera 5,225 de milioane de dolari, conform Mediafax.

Simona Halep, la WimbledonFoto: wimbledon.com

Conform statisticii prezentate de site-ul WTA, jucatoarea in varsta de 22 de ani castigase pana la debutul turneului de la Wimbledon 4,564 de milioane de dolari in cariera. Calificarea in semifinale este recompensata la competitia londoneza cu 440.000 de lire sterline, adica aproximativ 754.000 de dolari, ceea ce ridica suma totala la 5,318 milioane de dolari.

Potrivit site-ului oficial al ATP, Andrei Pavel, fost numarul 13 mondial, a "strâns" 5,225 de dolari, in cei 14 ani de cariera profesionista. Pe locul 3 in clasamentul "all-time" al romanilor se afla Victor Hanescu, jucator inca in activitate, cu 4,3 milioane de dolari.

Acesta ierarhie nu tine cont de inflatia dolarului si nici de faptul ca, in trecut, premiile erau mai mici.

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a devenit, miercuri, prima jucatoare din Romania care se califica in semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA si cap de serie numarul 19.

Halep a depasit astfel performanta Virginiei Ruzici, calificata in sferturile de finala, in 1978 si 1981.

In penultimul act, Halep va juca, joi, cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA si cap de serie numarul 13).

Jucatoarea din Constanta se afla la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare in finala o va "urca" pe Halep in pozitia a doua mondiala, dupa americanca Serena Williams.