Simona Halep s-a calificat, miercuri, in semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a invins-o categoric pe Sabine Lisicki, o specialista pe iarba. Simona s-a impus dupa doar 57 de minute, cu scorul de 6-4, 6-0. In urma acestui succes, Halep a devenit jucatoarea din Romania cu cel mai bun rezultat la Wimbledon, depasind-o pe Virginia Ruzici (sferturi de finala in 1978 si 1981).

  • Pentru un loc in finala turneului londonez, Halep se va duela cu Eugenie Bouchard (locul 13 WTA) - vineri, de la ora 13:30.
  • Pentru calificarea in semifinalele de la Wimbledon, Simona Halep va primi 440.000 de lire sterline si 780 de puncte WTA.

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep - Sabine Lisicki:

Totul merge ca pe roate pentru Halep, toate loviturile ii intra si se transforma in puncte importante. Simona face si o dubla greseala la 30-0, Sabine revine si egaleaza, dar Halep reuseste un as. Simona incheie meciul in atac, asa cum a fost pe durata acestei partide. 6-0 pentru Halep, dupa un set doi absolut minunat!

Se citeste disperarea pe fata Sabinei in aceste momente, Lisicki nu stie ce sa mai faca pentru a o stopa pe Simona. Halep loveste fiecare minge de parca ar fi ultima, iar forehand-ul este absolut senzational!!! S-a facut 5-0 pentru Halep, evolutie entuziasmanta pentru jucatoarea noastra

Sabine incearca sa lungeasca schimburile de mingi, dar Simona este cea care trimite lovitura castigatoare. Halep da senzatia ca poate returna orice minge, iar urmatoarea lovitura este un as. Tabela arata acum 4-0 pentru Simona, in setul doi

Lisicki nu trimite primul serviciu in teren, iar Simona o taxeaza prompt de fiecare data. Scorul a devenit 0-40, dupa ce Halep a speculat fiecare centimentru de teren. Simona este mai sigura ca oricand pe ea, iar backhand-ul este absolut minunat! 3-0 pentru Halep in acest moment, cu doua break-uri

La 30-0, Simona a facut o dubla greseala, dar jucatoarea noastra s-a distantat la 2-0 dupa mai multe lovituri castigatoare (Halep a castigat sapte game-uri consecutive!!!)

Setul al doilea a inceput cu Lisicki la serviciu, la fel ca si in debutul partidei. Simona a revenit de la 15-40, intr-un game foarte disputat (a fost un schimb de 15 lovituri - cel mai lung de pana acum al meciului). Halep a fructificat prima minge de break, dupa ce Sabine a avut avantaj de mai multe ori (1-0 pentru Simona)

Lisicki castiga un schimb mai lung de mingi cu ajutorul unui forehand in lung de linie si egaleaza la 15. Sportiva din Germania mai face un punct cu un forehand inside out, insa Simona inchide setul (6-4), dupa 30 de minute

Halep returneaza perfect, are in forehand o lovitura castigatoare, iar Lisicki incepe sa aiba probleme. In plus, Simona pare sa o domine din punct de vedere psihic pe adversara. Jucatoarea noastra a facut break-ul, dupa un game in care a condus cu 40-0 la un moment dat (5-4 pentru Simona, este prima data cand conduce in acest meci)

Simona are mare incredere in ea in aceste momente, iar acest lucru se vede in joc. Halep s-a distantat la 40-15, insa Lisicki a revenit si a egalat (Halep a facut o eroare nefortata cu backhand-ul). A urmat o dubla greseala (prima a partidei), dar aceasta nu a lasat urme, iar Simona a incheiat game-ul cu o lovitura in cross (4-4)

Lisicki a castigat un punct frumos cu un voleu drive de rever, dupa ce a construit foarte bine atacul. Simona se misca foarte mult pe teren, returneaza aproape tot, iar Sabine este obligata sa greseasca pana la urma. Halep a facut break-ul, este 4-3 pentru adversara

Simona a inceput sa o "plimbe" pe tot terenul pe adversara cu backhand-ul, iar jocul in defensiva nu pare sa o incante pe Sabine. Halep se apropie din nou la doua jocuri de Lisicki (4-2)

Simona castiga un punct cu un forehand inside out, insa Lisicki serveste precum in competitia masculina - este principala arma a lui Sabine. Se face 4-1 dupa un joc in care Lisicki a incheiat conturile cu un forehand in lung de linie

Orice minge trimisa de Simona cu al doilea serviciu este atacata de Lisicki. Favorita numarul 19 loveste foarte puternic cu forehand-ul, iar Halep este prinsa pe picior gresit. Din fericire, Sabine trimite afara doua mingi, iar Halep castiga primul game din aceasta partida (3-1)

Din pacate, Simona nu pare sa fi intrat in partida, iar Lisicki nu iarta nimic. Cu toate ca a gresit o minge usoara (o dreapta inversa), sportiva din Germania a castigat game-ul. Halep nu a facut pana acum puncte direct castigatoare cu dreapta (3-0 pentru Lisicki)

Simona a avut 30-0 pe propriul serviciu, insa Sabine a reintrat in joc dupa ce Halep a comis mai multe erori nefortate. In plus, Simonei nu i-a mai intrat primul serviciu, iar Lisicki a profitat si a bifat break-ul (2-0 pentru jucatoarea din Germania)

Meciul a inceput cu Sabine la serviciu. Simona a condus cu 15-0 si 30-15, dar sportiva din Germania a revenit de fiecare data si a incheiat game-ul cu o "scurta" (1-0 pentru Lisicki)

Simona Halep vs Sabine Lisicky:

Ani: 22-24

Locul nasterii: Constanta - Troisdorf (Germania)

Inaltime: 1,68 metri - 1,78 metri

Greutate: 60 kg - 70 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 246-127 vs 245-160

Titluri in cariera: 7-3

Bani castigati din tenis: $4,564,141 - $4,713,915

Locul in clasamentul WTA: 3-19.

Intalniri directe: 3-1 pentru Simona Halep

2011, Stanford: 6-1, 6-2 pentru Lisicky

2013, Miami: 6-2, 3-6, 7-5 pentru Halep

2014, Madrid: 5-7, 6-3, 6-2 pentru Halep.

2014, Wimbledon: 6-4,6-0 pentru Halep.