Simona Halep, cap de serie numarul 3 si locul 3 WTA, s-a calificat, vineri, in turul trei al turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe Lesia Tsurenko (locul 170 in ierarhia WTA), din Ucraina. Simona a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune, la capatul unui meci in care a jucat mult sub posibilitati. Halep a acuzat probleme in deplasare, ea fiind auzita la un moment dat spunand: "Nu pot sa ma misc".

Simona Halep, pe iarba de la WimbledonFoto: wimbledon.com
  • Partida de pe terenul doi a durat o ora si 49 de minute.
  • In urmatorul meci, Simona Halep o va intalni pe Belinda Bencici (Elvetia - locul 71 WTA).
  • Calificarea in turul trei reprezinta cea mai buna performanta din cariera la acest turneu de Grand Slam pentru Simona Halep.
  • Pentru parcursul de pana acum de la Wimbledon, Halep va primi 71.000 de lire sterline si 130 de puncte WTA.

Tot intr-un meci disputat vineri, Na Li (China, locul 2 ATP) a fost eliminata deZahlavova Strycova (Cehia).

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep - Lesia Tsurenko:

Tsurenko a inceput bine game-ul in care a servit pentru a egala situatia pe tabela, insa Simona a revenit datorita in special loviturii de backhand. Halep a mai ratat o minge de meci, dar pana la urma a inchis setul cu un voleu superb (6-4).

Tsurenko pare mai lucida in aceste momente, iar acest lucru se vede pe tabela de marcaj. Jucatoarea din Ucraina reuseste break-ul, iar situatia devine una dramatica (5-4), mai ale ca Halep a avut doua sanse de meci...

Simona a avut doua mingi de meci pe serviciul adversarei (15-40), dar Tsurenko a revenit incredibil, iar scorul a devenit 5-3

Jocul cu numarul sapte a fost unul echilibrat, cu multe schimburi intense. Simona a condus in permanenta pe tabela, iar game-ul i-a revenit pana la urma (5-2)

Tsurenko se apropie la doua game-uri distanta dupa un joc in care ambele jucatoare au avut erori nefortate (4-2)

Cu o deplasare deficitara, Simona a apelat la o "scurta", iar decizia a fost una foarte buna. Ajutata si de Tsurenko (neinspirata in unele momente), Halep a castigat game-ul (4-1)

Tsurenko revine usor in set dupa ce se impune pe propriul serviciu (3-1). Simona a dat iar semne de usoara apatie...

Simona a condus ostilitatile in jocul in care a servit, iar Tsurenko nu a avut raspuns pentru loviturile jucatoarei noastre (3-0, game alb)

Jocul al doilea al setului decisiv a fost unul intens, cu multe lovituri la limita. Simona a alergat ca in zilele bune si a fortat-o pe Lesia sa greseasca in doua randuri, din apropierea fileului. Halep a facut break-ul, iar scorul a devenit 2-0 in favoarea ei

Setul trei a inceput cu Simona la serviciu. Jucatoarea noastra a fost din nou ezitanta, insa din fericire un as a scos-o pe Halep dintr-o situatie delicata (1-0 pentru Simona)

Simona comite erori nefortate, scorul este in favoarea adversarei, iar Tsurenko profita pana la urma de prima minge de set pe care a avut-o...(6-4 dupa 32 de minute) In setul doi, Halep a condus cu 3-0

Simona are o tresarire de orgoliu si castiga pe propriul serviciu la zero...In acest moment este 5-4 pentru Lesia

Din pacate, Simona nu da semne de revenire, iar adversara se distanteaza la 5-3. Halep pare fara vlaga in aceste momente, jucatoarea noastra pierzand cinci game-uri consecutive...

Perioada buna a lui Tsurenko a continuat, iar scorul a devenit 30-0 si apoi 40-15 pe serviciul Simonei. Sportiva din Ucraina se impune si conduce in acest moment cu 4-3

Scorul a devenit 3-3, dupa un game in care Tsurenko a avut nu mai putin de trei lovituri castigatoare

Simona greseste un voleu si o lovitura pe backhand, iar Tsurenko si-a trecut in cont doua mingi de break. Halep a intrat insa mai mult in teren si a salvat cele doua puncte. "Nu pot sa ma misc" a fost auzita Simona dupa ce a pierdut o minge usoara. Jucatoarea din Ucraina a facut primul break, iar scorul a devenit 3-2

Tsurenko reuseste sa castige primul game dupa sase consecutive care i-au revenit Simonei (3-1)

Simona serveste bine si conduce punctele cu autoritate in aceste momente. Lesia este plimbata dintr-un colt in altul, iar rezultatul este unul normal: game Halep (3-0)

Tsurenko incearca mai multe "scurte", insa Simona ajunge cu usurinta si face puncte importante. Un lung de linie cu backhand-ul o lasa fara replica pe Tsurenko, iar Halep face break-ul (2-0)

Apare si prima dubla greseala pentru Simona, insa primul game din al doilea set ii revine jucatoarei noastre (1-0)

Tsurenko alterneaza loviturile bune cu cele neinspirate, iar Simona nu o iarta. Halep face break-ul si inchide setul, scor 6-3, dupa 34 de minute

Simona creste usor nivelul jocului, iar un "passing-shot" superb este dovada acestui lucru. Serviciul o ajuta atunci cand conteaza mai mult, insa Lesia revine in game datoria unei lovituri in lung de linie. Dupa o greseala nefortata a Simonei, Tsurenko are o minge de break, dar pana la urma lucrurile reintra in normal, iar scorul devine 5-3 pentru Simona

Tsurenko serveste cu mult slice spre exterior, iar Simona este vadit incomodata de acest lucru. Dispozitia de joc a Simonei nu pare a fi cea mai fericita, insa cu toate acestea Halep face rost de o minge de break. Lesia trimite cu al doilea serviciu, iar Simona profita si bifeaza primul break al disputei (4-3)

Simona nu se simte prea bine pe forehand, iar adversara si-a dat seama de acest lucru. Lesia trimite insistent pe dreapta Simonei si face puncte importante. Halep primeste un cadou (o lovitura usoara ratata de Tsurenko) si reuseste pana la urma sa egaleze situatia de pe tabela (3-3)

Halep pare usor iesita din ritm, iar Lesia castiga inca o data pe propriul serviciu fara emotii (3-2). Simona nu a mai reusit sa acopere la fel de bine terenul, iar loviturile sale nu au fost la fel de taioase

Simona trimite in mai multe randuri cu al doilea serviciu, insa Tsurenko nu profita si returneaza slab. Lesia egaleaza la 40, intr-un game care nu anunta nimic. In cele din urma, Simona isi face serviciul, dupa un joc in care nu a impresionat insa (2-2)

Tsurenko serveste cu multa putere, iar Simona da si o rama. Se face rapid 40-0, iar jucatoare din Ucraina se impune si trece din nou in avantaj (2-1)

Primul game in care Simona a servit a fost unul linistit, cu puncte care i-au revenit jucatoarei noastre fara prea mari emotii. Jocul a fost castigat la 15 (1-1)

Meciul a inceput cu Lesia Tsurenko la serviciu, iar Simona a condus cu 30-0. Din pacate, adversara a revenit si a castigat urmatoarele trei puncte. Lesia s-a impus cu greutate, dupa ce a avut de mai multe ori avantaj (0-1)

Simona Halep vs Lesia Tsurenko

Intalniri directe: 4-0

Ani: 22-25

Inaltime: 1,68 metri - 1,74 metri

Greutate: 60 kg - 67 kg

Ambele sunt jucatoarea de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 246-127 vs 244-162

Titluri in cariera: 7-0

Bani castigati din tenis: 4,564,141 - 741,667 dolari.