​Dupa ce a ajuns in finalele turneelor de la Madrid si Roland Garros (in ambele a fost invinsa de Maria Sharapova), Simona Halep a fost inclusa de site-ul oficial al WTA pe lista sportivelor care pot primi premiul de "jucatoarea lunii mai".

Jucatoarea lunii in viziunea WTAFoto: wtatennis.com

Simona se lupta pentru acest titlu cu Maria Sharapova (a castigat turneele de la Madrid si Roland Garros) si Serena Williams (a triumfat la Roma).

Simona Halep (22 de ani) a pierdut finala de la Roland Garros in favoarea rusoaicei Maria Sharapova care a castigat, sambata, pentru a doua ora in cariera, finala competitiei disputata pe Philippe Chatrier.

In cadrul turneelor de la Madrid si Roland Garros, Simona Halep a invins patru jucatoare din Top 20 WTA (Sabine Lisicki, Ana Ivanovic, Petra Kvitova si Sloane Stephens).

Pe parcursul lunii mai, Halep a castigat 12 dintre cele 14 meciuri disputate si a reusit sa se califice in finalele a doua dintre cele mai importante turnee de tenis din lume: Madrid (3-11 mai) si Roland Garros (25 mai - 8 iunie). Ambele finale au fost pierdute in fata rusoaicei Maria Sharapova.

Castigatoarea sondajului realizat de WTA va fi anuntata pe 13 iunie.

Aici o poti vota pe Simona Halep.