Simona Halep, locul 3 WTA, a urcat pe locul doi in clasamentul "all time" al premiilor brute obtinute de jucatorii romani de tenis in istorie, sportiva din Constanta intrecandu-l pe Victor Hanescu dupa ce a jucat finala feminina de simplu a turneului de la Roland Garros, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa parcursul de exceptie avut la Grand Slam-ul parizian, Simona Halep a fost recompensata cu un premiu de 825.000 de euro (circa 1.127.000 de dolari), totalizand in cariera 4,56 milioane de dolari (2,52 de milioane de dolari numai in primele cinci luni ale anului 2014).

Victor Hanescu a acumulat in cariera premii in valoare de 4,18 milioane de dolari si ocupa, pana la performanta Simonei Halep de saptamana trecuta, locul doi in ierarhia castigurilor obtinute de romani la tenis, dupa "liderul" Andrei Pavel, jucator retras din activitate, care a "strans", 5,225 de milioane de dolari.

Locul 3 in topul castigurilor "all time" este ocupat in acest moment de Sorana Carstea (2,83 de milioane de dolari), care a depasit-o pe Irina Sparlea (2,654 de milioane de dolari).

De asemenea, premiul Simonei Halep de la Paris este cel mai mare obtinut vreodata de un jucator roman de tenis.

Aceste clasamente nu tin cont de inflatia dolarului si nici de faptul ca, in trecut, premiile in tenis erau mai mici.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, dupa ce a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sharapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Incepand de luni, Halep este a treia jucatoare de tenis din lume, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.