Mama Simonei Halep, Stania Halep, a declarat, duminica, la Aeroportul Henri Coanda, ca a fost prima finala de Grand Slam din cariera fiicei sale si este convinsa ca in viitor aceasta va castiga pentru ca are multa putere de munca. "A fost prima finala (n.r. - de Grand Slam). Eu o vad si castigatoare pentru ca are multa putere de munca si este foarte matura pentru varsta ei. Stie ca nu este usor. Ma bucur foarte mult ca i-a cucerit pe specialistii in tenis. Ea nu a renuntat la copilarie, ea a avut o copilarie foarte frumoasa, dar a ajuns aici datorita rezultatelor ei."

"Rezultatele au impins-o zi de zi. Eu simt multa recunostinta. Ii multumesc Domnului ca am fost alaturi de ea, eu si tatal ei, in momentele in care a trebuit sa ia hotarari decisive in formarea ei profesionala. Acum recunosc si ii multumesc sotului ca el a avut incredere in reusita ei", a mai spus mama jucatoarei care va ocupa de luni numarul 3 mondial, citata de Mediafax.

Stania Halep sustine ca cel mai important lucru este ca Simona Halep sa incheie meciurile sanatoasa. "Ultima minge la meciul asta? Ea daca este sanatoasa eu nu ma gandesc niciodata la cum se termina un meci, cu bine sau nu. Cand intra in teren ma gandesc sa intre sanatoasa si sa iasa sanatoasa. Simona a plans si inainte de finala, adica dupa semifinala, si a facut foarte bine, s-a descarcat. Ii doresc implinire profesionala mai mare decat acum si in plan personal o casnicie frumoasa. Si Domnul si Maica Domnului sa fie cu ea", a adaugat Stania Halep.

Simona Halep a ajuns la Bucuresti la ora 19.10 cu o cursa Air France, a fost primita la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda si a fost asteptata printre altii de ministrul Tineterului si Sportului, Gabriela Szabo, de secretarul de stat in MTS, Carmen Tocala, de presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, si de fosta jucatoare Catalina Cristea.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, dupa ce a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.