Simona Halep se afla la doar un meci distanta de realizarea unui mare vis, castigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Jucatoarea noastra o va intalni in finala competitiei pe Maria Sharapova. "Nu vreau sa o las pe ea sa conduca jocul. Pentru mine e important sa fiu agresiva", a punctat Simona inainte de marele meci.

Simona Halep, la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

"Cea mai buna lovitura a mea este reverul in lung de linie, dar eu sunt mai mica de inaltime decat celelalte jucatoare. Incerc sa lovesc mingea foarte rapid. Tenisul meu e diferit, pentru ca nu am un serviciu puternic si incerc sa deschid unghiurile.

Intotdeauna imi urmaresc adversarele, incerc sa ma concentrez, dar am multe planuri. Pentru mine e important sa-mi fac jocul, sa fiu agresiva, sa stau aproape de linia de fund. Stiu ca Maria Sharapova) e foarte puternica. Ea te face sa stai aproape de linia de fund, dar te impinge cat mai în spate. Nu vreau sa o las pe ea sa faca jocul", a declarat Simona Halep intr-o interventie la Eurosport.

Despre finala de la Madrid

"La Madrid am jucat primul set foarte rapid si voi incerca sa fac acelasi lucru si in finala. Sunt foarte emotionata. Vreau sa fac tot ceea ce stiu mai bine si totul sa fie perfect", a conchis Simona Halep.

In urma performantei de pana acum, Halep va primi 1300 de puncte WTA si un cec in valoare de 825.000 de euro. In cazul in care va castiga competitia, Simona va fi recompensata cu 2.000 de puncte si 1.650.000 de euro.

  • Indiferent de rezultatul finalei cu Maria Sharapova, Simona Halep va urca pe locul trei in ierarhia WTA incepand de saptamana viitoare
  • Florenta Mihai (in 1977 - a pierdut) si Virginia Ruzici (in 1978 a castigat, iar in 1980 a pierdut) sunt singurele jucatoare din Romania care au mai ajuns in finala de la Roland Garros
  • Simona Halep este singura jucatoare ramasa in competitie care nu a pierdut niciun set in actuala editie de la Roland Garros.
  • Ultima jucatoare din Romania care a ajuns in finala unui turneu de Grand Slam a fost Virginia Ruzici: in 1980, tot la Roland Garros.