Jucatoarea romana de tenis Simona Halep va juca astazi cea mai importanta finala din cariera sa de pana acum, la Roland Garros, cu rusoaica Maria Sarapova, de la ora 16,00 (ora Romaniei), pe terenul Philippe Chatrier. Halep (22 ani), a patra favorita a turneului, va disputa in premiera o finala de Mare Slem, contra unei adversare mult mai experimentate, rusoaica avand in palmares patru astfel de turnee, ultimul chiar la Roland Garros, in 2012.

Maria Sharapova vs Simona HalepFoto: wtatennis.com

Constanteanca a devenit a treia jucatoare romana calificata in finala Openului Frantei, dupa Florenta Mihai si Virgina Ruzici. Florenta Mihai a pierdut finala disputata in 1977, in timp ce Virginia Ruzici a iesit invingatoare in 1978, iar in 1980 a pierdut.

Indiferent de rezultatul din acest meci Simona Halep va urca de luni pe locul 3 WTA. Pana acum, Sarapova a invins-o pe Halep in toate cele trei meciuri in care s-au intalnit. Aceasta a castigat primele doua meciuri in 2012, dar Halep nu era la nivelul la care este acum. In singura partida de dupa 2012, finala de la Madrid de luna trecuta, Sharapova a trebuit sa isi revina dupa un set pierdut pentru a putea sa o invinga pe Simona.

Un aspect ce merita mentionat e acela ca Simona Halep a castigat pana acum 7 titluri WTA din cele 12 obtinute de romance in ultimii sase ani.

Performanta Simonei la Roland Garros a starnit un val urias de simpatie in tara, in toate mediile, sportiv, presa, social, politic etc. Simona a primit vineri mesaje de sustinere din partea politicienilor din Republica Moldova si chiar din partea militarilor romani detasati in Afganistan. Tanara jucatoare romana va fi incurajata din tribune de familie si prieteni in meciul de sambata, unul deosebit de important pentru cariera sa.