Prestatia Simonei Halep in sfertul de finala cu rusoaica Svetlana Kuznetova de miercuri de la Roland Garros este laudata de presa internationala. "Pe Suzanne Lenglen am vazut o Halep perfecta'', noteaza portalul italian oktennis.it. Agentia Mediafax a realizat o sinteza a articolelor din presa internationala dedicate victoriei lui Halep.

"Pe Suzanne Lenglen am vazut o Halep perfecta. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuznetova si romanca ajunge pentru prima data in semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu stim cum s-ar fi putut incheia meciul daca rusoaica nu acuza dureri la coapsa la finalul primului set. Nu am putut asista la o partida echilibrata, asa cum a fost cea de la Stuttgart. Astazi am admirat-o pe Simona Halep si geometria ei impecabila. Simona a dominat terenul, iar Kuznetova a fost nevoita sa ramana in spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panica pentru Halep a fost cand a servit pentru a castiga meciul, cand a comis trei duble greseli. Romanca ajunge pentru prima data in semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e incheiat. In semifinale o va intalni pe Andrea Petkovici si Halep porneste favorita", a scris oktennis.it.

Cotidianul L'Equipe noteaza ca Halep a facut o demonstratie "de maiestrie tactica". "In sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o incredere din ce in ce mai mare, romanca si-a aratat nivelul. Jucatoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasata sportiva inca in cursa pentru titlu, ea a facut o demonstratie de maiestrie tactica in fata Svetlanei Kuznetova. Cea care va fi numarul 3 mondial in cazul in care va juca finala la Paris, a capatat aerul unei favorite pentru titlu si continua sa impresioneze lumea. Sa subliniem ca a intrat in Top 10 abia in ianuarie. La 22 de ani, ea si-a luat zborul si va fi nevoie de o mana foarte ferma si de un joc ᅡbuldozerᅡ pentru a o impiedica sa scrie o pagina foarte frumoasa in tenisul romanesc", mentioneaza jurnalul francez.

Le Parisien scrie ca Halep este "jucatoarea in forma" si isi confirma ascensiunea cu aceasta semifinala de la Roland Garros.

The Guardian scrie ca Simona Halep, care si-a incantat fanii in turnee precum Doha, Indian Wells sau Madrid cu o atitudine vesela si tenisul sau inteligent, are toate sansele sa isi dispute titlul cu Maria Sharapova sau cu canadiana Eugenie Bouchard (18 ani), care se intalnesc in prima semifinala.

"Este o jucatoare pe care este imposibil sa nu o placi si va avea publicul de partea sa in fata unui adversar la fel de fermecator ca Petkovic", noteaza The Guardian.

New York Times scrie ca in urma cu un an Simona Halep si Andrea Petkovic au jucat in finala turneului de la Nuremberg, Germania. Atunci, Halep era numarul 58 mondial iar Petkovic 103.

Joi, vor juca in semifinalele openului francez, cu Simona Halep pe locul patru si Petkovic pe 27, iar una dintre ele va intra in prima sa finala de turneu de Mare Slem.

Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat, miercuri, cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la Roland Garros, dupa ce a invins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusa Svetlana Kuznetova, numarul 28 WTA si cap de serie 27.

Pentru un loc in finala, Halep va juca joi, de la ora 16:00, impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28.

Simona Halep (23 de ani) a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportiva din Romania care se califica in semifinelele unui turneu de Grand Slam dupa performanta similara reusita de Irina Spirlea in 1997, la US Open.

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Irina Spirlea, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.