In perioada 5-13 iulie 2014, Federatia Romana de Tenis va organiza, la "Arenele BNR", "BRD Bucharest Open", competitie care va reuni la start 64 din cele mai importante jucatoare ale tenisului mondial.

BRD Open BucharestFoto: Hotnews

Cap de afis al turneului va fi Simona Halep, numarul 4 in ierarhia WTA. In faza finala a turneului se vor afla 32 de participante.

"Ne bucuram sa putem aduce la Bucuresti cele mai mari nume ale tenisului feminin mondial. Este pentru prima oara cand Federatia organizeaza un turneu WTA in Romania si suntem mandri ca lista jucatoarelor include nume importante din tenisul romanesc, precum Simona Halep, Irina Begu, Sorana Carstea si Alexandra Cadantu. Vom asista la un spectacol sportiv de calitate si suntem convinsi ca publicul romanesc va savura o experienta de neuitat, a declarat George Cosac, Presedintele FRT.

"Am jucat de atatea ori in turnee importante din afara tarii si mi-am dorit intodeauna sa pot juca intr-un turneu WTA organizat la mine acasa. Ma bucur ca acum am aceasta ocazie si astept cu nerabdare intalnirea cu publicul romanesc" - Simona Halep.

Competitia va fi dotata cu premii totale in valoare de 250.000 de euro. Castigatoarea turneului va primi 280 de puncte WTA.