Cuplul Florin Mergea (locul 51 ATP de dublu) / Marin Draganja (Croatia, locul 59 ATP) a invins, cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5), perechea formata din canadianul Daniel Nestor (locul 7 ATP) si sarbul Nenad Zimonjici (locul 8 ATP), cap de serie nr. 3. In semifinale ii vor intalni pe Granollers si Lopez (ambii Spania), informeaza Mediafax.

Mergea si Draganja s-au impus dupa un meci care a durat doua ore si 18 minute, obtinând, astfel, cea mai buna performanta din cariera lor.

Fosti lideri ATP ai probei, Nestor si Zimonjici reprezinta una dintre cele mai de succes echipe de dublu, ei evoluand impreuna si in perioada 2007-2010. In palmaresul lor figureaza un titlu la Roland Garros, in 2010, si doua la Wimbledon, in 2008 si 2009, precum si victoria la Turneul Campionilor din 2010.

Zimonjici si Nestor si-au reluat parteneriatul in acest an, iar in optimi la Roland Garros au eliminat echipa Horia Tecau/Jean-Julien Roger.

Cuplul spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, cap de serie numarul 12, a invins perechea americana Bob Bryan/Mike Bryan, principala favorita a competitiei. Cei doi au avut nevoie de ceva mai putin de o ora si zece minute pentru a-i elimina pe fratii Bryan, liderii clasamentului probei si detinatorii trofeului la Grand Slam-ul din capitala Frantei.

Granollers, 28 de ani, locul 25 ATP la dublu, si Lopez, 31 de ani, locul 29 ATP, au atins anul trecut faza sferturilor de finala la Roland Garros.

Calificarea in semifinale este recompensata cu 720 de puncte si un premiu in valoare totala de 100.000 de euro.