​Simona Halep a avut o ascensiune incredibila in ultimul an, sportiva noastra ajungand pana pe locul 4 in ierarhia WTA. Dupa ce Serena Williams (cap de serie numarul unu) si Na Li (cap de serie numarul doi) au parasit turneul de la Roland Garros, Simona este vazuta drept favorita la castigarea competitiei de la Paris. "In urma cu 12 luni, nimeni nu ar fi crezut asa ceva, insa Simona este, alaturi de Maria Sharapova, cea mai indreptatita sa fie numita favorita acestui an", se precizeaza pe site-ul oficial al competitiei, conform Digisport.

Simona HalepFoto: rolandgarros.com

"In urma cu 12 luni, cuvintele ar fi ridicat sprancene si ar fi starnit remarci ironice cu privire la persoana care le-ar fi rostit. Atunci, putin cunoscuta romanca se afla pe locul 57 in lume si era eliminata in primul tur al Marelui Slam francez", se precizeaza pe site-ul oficial al competitiei de la Roland Garros. Titlul materialului este "Halep se impune ca favorita la titlu".

"De acum un an, a urmat o serie impresionanta, cu 58 de victorii si sapte titluri, plus un sfert de finala la Australian Open si o finala la Madrid. Toate aceste rezultate au propulsat-o pe locul 4 WTA iar acum, dupa ce Serena Williams si Na Li au fost eliminate, Simona este jucatoarea - probabil alaturi de Maria Sharapova - cea mai indreptatita sa fie numita favorita acestui an" - site-ul oficial al turneului.

"Avand un meci usor cu iberica Maria-Teresa Torro-Flor, Simona este gata sa-si imbunatateasca cel mai bun parcurs de la Paris. Si, odata cu asta, sa justifice eticheta tot mai des primita de favorita la castigarea Roland Garros", se mai scrie in respectivul material.

In urmatoarea partida, Simona Halep o va intalni pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 55 WTA. Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum.

Pentru calificarea in turul trei la Roland Garros, Simona va primi 72.000 de euro si 130 de puncte WTA.