Simona Halep a vorbit, joi - la revenirea in tara, despre accidentarea suferita la turneul "Premier 5" de la Roma, numarul 5 in clasamentul WTA (n.r. de saptamana viitoare se va afla pe 4) precizand ca nu este vorba de nimic grav. "Am facut o ecografie la Roma si nu e foarte grav. Voi sta cateva zile, iar apoi voi relua pregatirile pentru Roland Garros.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Sunt un pic accidentata la abdomen, astazi (n.r. joi) voi merge sa fac un RMN si sper sa nu fie nimic grav. Eu am facut si o ecografie la Roma si nu e foarte grav. Tocmai de aceea m-am oprit la Roma pentru a putea sa ma recuperez foarte bine si sa pot sa joc la Roland Garros. Acum voi sta cateva zile, pana luni cand cred ca o sa incep sa joc din nou. Dar nu voi face o pauza totala, o sa fac antrenamente fizice" - Simona Halep, la revenirea in tara (citata de Mediafax).

Durerile la abdomen au inceput de la partida cu Ana Ivanovic

"Medicii mi-au spus sa iau pauza cateva zile si dupa aceea sa reiau, pentru ca nu e ceva foarte grav. Durerile au inceput in meciul cu Ana Ivanovici, le-am simtit la sfarsit. Am continuat totusi la Madrid, dar la Roma n-am mai putut. Trebuie sa stii sa iti dozezi efortul si sa zici stop atunci cand simti dureri.

Nu trebuie sa te duci prosteste si sa joci pentru ca iti poate fi mai rau pe termen lung. Orasul Roma imi place, ma bucur mereu cand joc acolo. Este turneul unde am inceput sa joc foarte bine, anul trecut. A trecut repede timpul, dar ma bucur ca a trecut cu folos", a declarat Simona Halep.

Problemele fizice ii dau batai de cap mai mari decat adversarele

Simona Halep nu a putut sa se bucure pana la capat de calificarea in turul trei al turneului "Premier 5" de la Roma, jucatoarea din Romania fiind nevoita sa abandoneze din cauza unor probleme la muschii abdominali.

Chiar daca a fost nevoita sa abandoneze,Simona Halep va fi, incepand de saptamana viitoare, pe locul 4 in ierarhia WTA: o va intrece pe Victoria Azarenka.

Este a treia accidentare pe care o sufera in acest an Simona, jucatoarea noastra fiind obligata sa se retraga de la Dubai si de la Miami, iar acum de la WTA Roma.

In optimile competitiei de la Roma, Halep ar fi trebuit sa o intalneasca peCarla Suarez Navarro, favorita numarul 13 si locul 14 WTA.

Simona Halep

Ani: 22

Locul nasterii: Constanta

Inaltime: 1,68

Greutate: 60kg

Jucatoare de mana: dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 238-125

Titluri in cariera: 7-0

Bani castigati din tenis: 3,445,950 dolari.