​Maria Sharapova a castigat titlul la Madrid, dupa o finala de trei seturi cu Simona Halep. "Am mai intalnit-o pe Simona, dar acum este la alt nivel. Tenisul pe care il poate joca ea e cel din primul set al finalei", a precizat sportiva din Rusia.

Maria SharapovaFoto: wtatennis.com

"Ce saptamana! Anul trecut am pierdut finala si imi doream foarte mult ca in acest an sa reusesc mai mult. A fost o saptamâna fantastica. Am mai jucat cu Simona de doua ori, dar acum ea este cu adevarat la un alt nivel. Nu stiu cum am reusit. In primul set nu i-am pus probleme, acesta este tenisul pe care il poate juca ea. Stiam ca trebuie sa joc diferit dupa primul set pentru a castiga meciul. Pentru mine toate turneele sunt importante. Anul trecut am fost aproape, iar astazi nu am avut un prim set bun, dar stiam ca nu este totul terminat", a spus Maria Sharapova, potrivit wtatennis.com, conform Mediafax.

Simona Halep va primi un cec in valoare de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA, in timp ce Maria Sharapova va incasa 698.720 de euro si va obtine 1000 de puncte WTA.

Despre performanta Simonei:

Premier Mandatory este categoria de turneu cea mai importanta dupa cele patru competitii de Grand Slam.

Simona Halep si-a asigurat un cec de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA pentru traseul de pana acum de la Madrid.

Ce a castigat Simona Halep pana in prezent

Simona Halep a castigat pana in prezent nu mai putin de sapte turnee, dintre care sase in 2013 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) si unul in 2014 (Doha).

Ce trebuie stiut despre duelul Sharapova vs Halep:

  • Maria Sharapova a castigat toate cele trei intalniri directe disputate pana acum: 6-3, 6-4 la Indian Wells (in 2012), 7-5, 7-5 la Beijing (in 2012) si 1-6, 6-2, 6-3 la Madrid Masters (2014).

Cum se va modifica WTA Race dupa aceasta finala:

1 Na Li, 2 Maria Sharapova, 3 Agnieszka Radwanska, 4 Dominika Cibulkova, 5 Simona Halep.