Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 4 si locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, in semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, dupa ce a trecut in sferturile de finala, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sarba Ana Ivanovici, favorita numarul 11 si locul 12 WTA, transmite Mediafax.

Simona Halep, la MadridFoto: atptennis.com

Halep o va intalni in semifinalele turneului dotat cu premii in valoare totala de 3.671.405 euro pe jucatoarea ceha Petra Kvitova, a cincea favorita si locul 6 mondial, care a beneficiat in sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep si Petra Kvitova s-au mai intalnit o singura data, in finala turneului de la New Haven, in 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru calificarea in penultimul act al competitiei, Halep va primi 390 de puncte WTA si un cec in valoare de 172.425 de euro.

Aceasta este a doua semifinala de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, dupa cea de la Indian Wells, din luna martie, pierduta de romanca in fata sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.