Americanul Andre Agassi, a declarat, joi, intr-un interviu acordat unei publicatii din Singapore, ca spaniolul Rafael Nadal este cel mai bun tenisman din istoria tenisului, inaintea elvetianului Roger Federer, care detine recordul de 17 titluri de Grand Slam.

"Pentru mine Nadal este numarul unu, iar Federer numarul doi. Federer a condus timp de patru ani clasamentul ATP fara sa aiba adversari pe masura, se batea cu Andy Roddick si Lleyton Hewitt. Nadal este nevoit sa lupte cu Federer, cu Novak Djokovici si cu Andy Murray. Nadal a reusit lucruri extraordinare, iar cariera sa este departe de a se fi incheiat. Pentru mine, ce a facut Nadal este remarcabil, mai ales ca a facut toate acestea in cea mai buna perioada a lui Federer", a spus Agassi pentru Straits Times, citeaza Mediafax.

Federer a castigat 17 turnee de Grand Slam fata de doar 13 reusite ale lui Nadal, dar spaniolul conduce in meciurile directe cu scorul de 23-10. Rafael Nadal mai trebuie sa castige inca o data Australian Open pentru a deveni al treilea tenisman din istorie care se impune de cate doua ori in toate turneele de Grand Slam, dupa Roy Emerson si Rod Laver.

Andre Agassi, in varsta de 44 de ani, a castigat opt titluri de Grand Slam in cariera sa si a fost numarul 1 ATP timp de 93 de saptamani.