Simona Halep (favorita patru) s-a calificat, miercuri, in turul trei al Masters-ului de la Madrid, jucatoarea din Romania invingand-o pe Lara Arruabarrena, din Spania, locul 145 in ierarhia WTA. A fost 6-4, 6-4 pentru Simona, dupa un meci care a durat o ora si 23 de minute.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Setul I

Primul set al partidei cu Lara a fost unul ciudat pentru Simona. Jucatoarea din Romania a inceput perfect, a reusit rapid doua break-uri si a condus cu 3-0 pe tabela. Nimic nu avea sa anunte caderea din jocul locului 5 mondial. Au urmat minute slabe pentru Halep (greseli nefortate, serviciu slab - in special primul), perioada in care iberica a trecut in avantaj, scor 4-3! Din fericire, Simona si-a revenit, a bifat inca un break si a inchis setul pe propriul serviciu, cu un as. Setul a durat 35 de minute.

Setul II

Simona a inceput perfect setul doi, favorita patru castigand contra serviciului chiar din primul game. Disputa a fost una echilibrata, cu multe schimburi lungi, dar Lara nu a reusit sa faca break-ul, lucru care a fost decisiv pentru castigarea setului. Halep s-a impus cu 6-4, la fel ca si in primul set, meciul nefiind insa unul neaparat usor.Din pacate, Simona a alternat momentele bune, cu cele mai putin inspirate.

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit o singura data, pe hard, iar Simona s-a impus in doua seturi, scor 6-3, 6-2. Partida s-a jucat in Australia, in cadrul turneului de la Hobart (in 2013).

Simona Halep o va intalni in turul trei pe invingatoarea partidei dintre Irina-Camelia Begu si Sabine Lisicki.

Sportiva din Romania va primi, pentru evolutia de pana acum, 120 de puncte WTA si un cec in valoare de 45.530 de euro.

Simona Halep vs Lara Arruabarrena

Ani: 22-22

Locul nasterii: Constanta - San Sebastián

Inaltime: 1,68 - 1,66

Greutate: 60 kg - 58 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 232-124 vs 214-123

Titluri in cariera: 7-2

Bani castigati din tenis: 2,985,975 dolari - 558,010 dolari.