Simona Halep, locul 5 WTA, este prima jucatoare de tenis din Romania care a depasit suma de trei milioane de dolari premii (brut), dupa ce s-a calificat in turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, invingand-o pe germanca Julia Goerges, informeaza Mediafax.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Conform statisticii prezente pe site-ul oficial al WTA, Halep avea inaintea turneului de la Madrid un total de 2.985.975 de dolari premii in cariera, dintre care 936.430 de dolari numai in acest an.

Jucatoarea din Constanta participa, in aceasta saptamana, la competitia organizata de Ion Tiriac, calificandu-se in turul doi, perfomanta care ii asigura un cec de 21.600 de euro (aproape 30.000 de dolari). Astfel, sportiva de 22 de ani a devenit prima jucatoare din Romania care depaseste trei milioane de dolari premii.

Dintre jucatoarele in activitate, Halep este urmata in clasamentul castigurilor din tenis de Sorana Carstea, cu 2,711 de milioane de dolari, si de Monica Niculescu, care a obtinut 2,534 milioane de dolari.

Intr-un clasament general al romanilor, la masculin si feminin, Simona Halep ocupa locul trei, dupa Andrei Pavel (5.225.000 de dolari) si Victor Hanescu (4.146.000 de dolari).