​Se afla pe locul 16 in lume (conform ultimei ierarhii ATP), iar in acest an a ales sa evolueze la Bucuresti. Grigor Dimitrov este unul din jucatorii momentului din circuitul de tenis masculin, bulgarul fiind cunosc de asemenea si pentru relatia cu Maria Sharapova si pentru faptul ca este comparat ca stil de joc cu Roger Federer. "Ma simt bine si imi doresc sa castig cat mai multe meciuri la Bucuresti, daca se poate chiar turneul", a declarat Dimitrov, dupa antrenament, pentru HotNews.ro.

Grigor Dimitrov, la BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

* Click pe poza pentru a vedea FOTOGALERIA.

Despre venirea la Bucuresti

"Nu e prima data cand sunt in Bucuresti, am mai fost acum doi ani. Ma simt bine si vreau sa castig fiecare meci. Asa sper sa fie si aici" - Grigor Dimitrov.

De ce a ales sa vina la Nastase Tiriac Trophy

"Am ales sa vin la Bucuresti pentru ca am auzit lucruri frumoase despre acest turneu si am vrut sa ma conving singur. Stiu destule lucruri despre tenisul din Romania, inca de pe vremea lui Ilie Nastase, care a fost un jucator extraordinar. De asemenea, in ziua de azi o aveti pe Sorana (n.r. Carstea), pe Tecau (n.r. Horia Tecau)...In plus, Simona Halep a avut un an senzational, iar acum cred ca stie toata lumea cat de bine joaca" - Grigor Dimitrov.

Se simte bine cand lumea il solicita pentru poze si autografe

Ma simt bine cand lumea vine si ma cauta pentru poze si autografe, asta inseamna mult pentru mine. Am muncit mult pentru a ajunge aici, tenisul inseamna foarte multa munca" - Grigor Dimitrov.

Despre saltul din clasamentul ATP si despre faptul ca i se spune "Baby Federer"

"Am jucat mai bine in ultima perioada, iar acest lucru s-a vazut in rezultate. Cu toate acestea, imi doresc sa fiu mai bun in fiecare zi. In urma cu ceva timp, mi s-a spus "Baby Federer", dar am tras linie si am trecut peste acest moment. Ma onoreaza comparatia, insa mai e mult pana departe" - Grigor Dimitrov.

Despre discutiile din afara terenului

"Incerc sa ma concentrez doar pe joc, nu pe tot ceea ce se discuta in afara terenului. Iar aici intra subiectele gen Maria Sharapova sau comparatia cu Roger Federer", a incheiat Dimitrov.

* Discutiile cu Grigor Dimitrov au avut loc dupa incheierea antrenamentului (bulgarul s-a pregatit alaturi de Gilles Simon), dar si la conferinta de presa sustinuta in cursul zilei de marti.

* La finalul sesiunii de antrenament, Dimitrov a fost asaltat de spectatori care au dorit sa se fotografieze cu sportivul din Bulgaria.